wawrinka ispao

Federer sada zna da mu je otvoren put do teniskog trona!

13.02.2018 u 17:49

Bionic
Reading

Roger Federer mogao bi postati ovog tjedna najstariji prvi igrač svijeta u povijesti ATP ljestvice, a najveća mu je prijetnja na tom putu trebao biti sunarodnjak Stanislas Wawrinka, no on je ispao već u 1. kolu...

Podsjetimo, osvajanjem Australian Opena 36-godišnji švicarski legendarni tenisač stigao je na stotinjak bodova zaostatka za prvim igračem svijeta Rafaelom Nadalom, što ga je navelo na iznenađujuću odluku da nastupi ovaj tjedan u Rotterdamu i pokuša preuzeti teniski tron.

Federer je poznat po tome da uzima duge pauze između turnira i pokušava čuvati svoje tijelo, no mogućnost da postane najstariji broj 1 u povijesti ATP ljestvice prevagnula je i u zadnji čas se prijavio za nizozemski turnir.

'Ovdje sam sa svim srcem i sve ću učiniti da to ostvarim,' priznao je Roger Federer uoči svojeg prvog nastupa koji je na rasporedu u srijedu.

Federer protiv Rubena Bemelmansa ne bi smio imati problema, kao ni protiv Philippa Kohlschreibera u drugom kolu koji već dugo nije u samom svjetskom vrhu. A u četvrtfinalu ga je trebao čekati sunarodnjak Stanislas Wawrinka, no u utorak navečer svladao ga je 259. tenisač svijeta, 21-godišnji Nizozemac Tallon Griekspoor, kojemu je to bio tek treći meč na ATP turnirima u karijeri i prva pobjeda.

Tako je Rogeru potpuno otvoren put do polufinala i rezultata koji će mu biti dovoljan za povratak na vrh ljestvice...