INTERVJU ZA CNN

Federer rekao istinu o svojoj budućnosti; jedan odgovor je mnoge iznenadio!

20.07.2017 u 13:05

Bionic
Reading

Nakon što je Roger Federer osvojio svoj osmi turnir u Wimbledonu dao je velik broj intervjua, a posebno je zanimljiv bio onaj za američki CNN

Malo tko mogao je očekivati kako 35-godišnji Roger Federer može ove godine osvojiti turnir u Wimbledonu i to bez izgubljenog seta.

Zastrašujuće djeluje i podatak da je od ovogodišnja 33 meča Federer izgubio samo dva puta (93,9 posto), po čemu je daleko najbolji tenisač u 2017. godini.

Titula u Wimbledonu bila mu je rekordna 19. na grand slam turnirima, a na pitanje je li moguće da nakon Australian Opena i Wimbledona slavi i na US Openu te tako kao 36-godišnjak osvoji tri velika turnira u istoj godini, nasmijao se i kazao:

'To mi zvuči kao šala... Da osvojim tri grand slama ove godine i to ni od kuda', priznao je Federer koji će početkom kolovoza proslaviti 36. rođendan.

'Ako ostanem u formi, onda znam da ću igrati dobro na US Openu, ali da ga osvojim? Gledajte, treba znati biti realan u određenom trenutku. Pa više mi nije 25 godina. Nisam baš siguran da mogu osvojiti tri velika turnira u istoj godini. Već uzeti ova dva je ludost i meni je to dovoljno', kazao je veliku istinu Federer koji osjeća da mu polako dolazi kraj karijere. U svakom slučaju, svoje obožavatelje je ovim odgovorom sigurno iznenadio...

Uostalom, zato je uoči Wimbledona u dogovoru s trenerima odlučio uzeti stanku kako bi se odmorio i u miru pripremio za najprestižniji teniski turnir na svijetu. No vjerojatno ni u jednom trenutku nije pomislio kako će ga osvojiti bez izgubljenog seta. Čudesno!

ATP Tour ove sezone (postotak pobjeda)

  • 93,9% - Roger Federer [33 meča]
  • 86,8% - Rafa Nadal [53]
  • 80,0% - Novak Đoković [40]
  • 75,8% - Jo-Wilfried Tsonga [33]
  • 74,3% - Miloš Raonić [35]
  • 71,4% - Andy Murray [35]
  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017. Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville