UZIMA PAUZU

Federer rastužio ljubitelje tenisa: Žao mi je, nisam više mlad!

03.04.2017 u 09:03

Bionic
Reading

Roger Federer odlučio je nakon velikog trijumfa u Miamiju propustiti tri velika turnira koji slijede i vratiti se tenisu tek na Roland Garrosu...

Švicarski 35-godišnji genijalac vratio se ove sezone u velikom stilu tenisu nakon ozljede koljena. Osvojio je Australian Open, Indian Wells i ove nedjelje Miami, tri najveća turnira odigrana u 2017. godini čime je najavio pohod na prvo mjesto na ljestvici.

No, čini se da mu to ipak nije prioritet, jer je nakon velikog trijumfa u finalu protiv Nadala najavio da će propustiti gotovo kompletni dio sezone zemljanih turnira.

'Nemam više 24 godine, stari su se dosta promijenile. Moguće je da do Roland Garrosa neću odigrati niti jedan turnir na zemlji,' izjavio je Roger Federer i dodao:

'Treba mi odmor, moje tijelo treba čuvati i morat ćete čekati Pariz da me opet vidite.'

To znači da će Federer propustiti čak tri velika turnira iz ATP 1000 serije, u Monte Carlu, Rimu i Madridu, što će dati priliku njegovim rivalima da ga stignu i prestignu u ovosezonskom poretku osvajača bodova, a ljubitelje tenisa pomalo razočarati jer jaki turniri bez Rogera nisu isti kao s njim...