MASTERS U ŠANGAJU

Fantastično finale; Đoković okončao Ćorićevu bajku, no mladi Hrvat može biti ponosan

14.10.2018 u 12:24

Bionic
Reading

U finalu turnira u Šangaju Novak Đoković svladao je Bornu Ćorića 6:3, 6:4 te je tako spriječio mladog hrvatskog tenisača da po prvi puta u karijeri osvoji Masters iz serije 1000

Mladi Zagrepčanin nije uspio napraviti posljednji korak na velikom turniru u Kini te se dokopati prvog Mastersa u životu, ali svejedno može biti zadovoljan cijelim tjednom, jer je malo nedostajalo da otkaže svoj nastup u Šangaju zbog bolova u vratu.

Na kraju je Ćorić stigao do uspjeha karijere, u polufinalu je razbio Federera, ali je u finalu morao priznati Đokoviću da je bolji. Bila je to treća pobjeda srpskog tenisača u isto toliko njihovih mečeva te 32. Masters u karijeri, a ukupno mu je ovo 72. naslov iz 103 finala.

Osim toga Đoković u finalima na kineskom tlu ima 11 finala i isto toliko slavlja, a ovo mu je i četvrti trijumf u Šangaju.

Prvi Ćorićev trenutak slabosti u meču dogodio se u šestom gemu. Đoković je iskoristio jedinu break priliku, a zahvaljujući odličnom servisu bez problema je zadržao tu prednost i dobio prvi set 6:3.

U drugom setu drugi tenisač svijeta odmah je breaknuo našeg predstavnika i stigao do velike prednosti. Ćorić je i kasnije bio suočen s break loptama, dok je do jedine prilike na suparnikov servis stigao u šestom gemu (2:3), ali je nije realizirao.

U devetom gemu Đoković je imao tri vezane meč lopte na Ćorićev servis, a Hrvat je pokazao da se nikad ne predaje te je nanizao pet poena i ostao u meču (4:5).

Ipak, u sljedećem gemu Đoković je na svoj servis došao do nove tri vezane meč lopte, a prvu, odnosno ukupno četvrtu u meču, iskoristio je za zasluženi trijumf nakon 96 minute fantastičnog tenisa.

No kao što smo rekli, Ćorić treba biti prezadovoljan svojim igrama, rezultatom karijere te onime što je pružio u finalu, a utjeha mu može biti i ček na 667 tisuća dolara dok je pobjednik finala zaradio čak 1,36 milijuna.

  • +2
Polufinale Mastersa u Šangaju, Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Pixsell / Autor: Fan Jun/XinHua/PIXSELL

Zahvaljujući trijumfu u Šangaju, Novak Đoković se probio do drugog mjesta na ATP ljestvici, preskočio Rogera Federera i došao na samo 215 bodova zaostatka za Rafaelom Nadalom.

Borna Ćorić je finalom u Šangaju osvojio novih 600 bodova i stigao do najboljeg renkinga u karijeri. U ponedjeljak će biti 13. tenisač svijeta.