RIMSKI OKRŠAJ

Fantastični Petrosyan uzeo pojas Glory prvaka!

04.11.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Na spektaklu Gloryja u Rimu Giorgio Petrosyan opravdao je ulogu velikog favorita te je uspio osvojiti pojas prvaka i glavnu nagradu od čak 300 tisuća dolara

U finalu je Petrosyan zahvaljujući sudačkoj odluci pobijedio Nizozemca Robina van Roosmalena, a prije toga je tehničkim nokautom svladao Kyja Hollenbecka i sudačkom odlukom Davita Kiriu u polufinalu.

Sjajni armensko-talijanski borac bio je uvjerljivi favorit prije mečeva, mnogi su vjerovali da će doći barem do finala, a Giorgio je to povjerenje i opravdao.

U četvrtfinalnom meču svladao je tehničkim nokatom Kyja Hollenbecka, koji zbog ozljede u drugoj rundi nije mogao nastaviti meč, a u polufinalu je zahvaljujući sudačkoj odluci pobijedio Davita Kiriu.

Njegov protivnik u finalu, Nizozemac Robin van Roosmalen također je u četvrtfinalu slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, ali on je i u polufinalu slavio zahvaljujući prekidu nad Sannyjem Dahlbeckom.

Finalni meč možda nije donio previše uzbuđenja gledateljima, Giorgio je pametno taktički odrađivao meč te po potrebi držao dovoljno veliku distancu da ga osam centimetara niži Robin ne može dohvatiti, a u pojedinim situacijama ulazio u klinč. Primio je Giorgio tijekom devet minut borbe nekoliko čistih aperkata, no to ga ipak nije previše uzdrmalo.

Kontrola borbe tijekom gotovo cijelog meča i veća aktivnost u ringu bila je i više nego dovoljna Petrosyanu da uvjeri suce da upravo njemu dodijele pojas Glory prvaka do 70 kilograma i vrlo lijepu nagradu od 300 tisuća dolara, dok se Van Roosmalen morao zadovoljiti sa 100 tisuća dolara.

Spomenimo i da se u Rimu proširila informacija da bi oba finalista trebala svoj idući meč odraditi na priredbi u Japanu koju će Glory organizirati u prosincu, no Van Roosmalen bi tom prilikom trebao imati meč po MMA pravilima.


Glory 3:
Uvodne borbe
MMA: Ivan Musardo def. Giorgio Belsanti - zahvat (gušenje s leđa).
70kg: Julian Imeri def. Emannuele Raini - odluka.
72.5kg: Ricardo Lecca def. Giuseppe D'Amuri - KO R1.
MMA: Cesario di Domenico def. Davide Dolce - zahvat.

Glavne borbe
70kg rezervna borba: Warren Stevelmans def. Dzhabar Askerov - odluka.
70kg rezervna borba: Alessandro Campagna def. Fabio Pinca - odluka.
70kg četvrtfinale: Giorgio Petrosyan def. Ky Hollenbeck - TKO (ozljeda) R2.
70kg četvrtfinale: Davit Kiria def. Shemsi Beqiri - odluka.
70kg četvrtfinale: Robin van Roosmalen def. Tim Thomas - TKO (prekid suca) R2.
70kg četvrtfinale: Sanny Dahlbeck def. Yoshihiro Sato - TKO R2.
72.5kg: Alka Matewa def. Marco Re - odluka.
70kg polufinale: Giorgio Petrosyan def. Davit Kiria - odluka.
70kg polufinale: Robin van Roosmalen def. Sanny Dahlbeck by TKO R3.
70kg: Jordan Watson def. Mustapha Haida - odluka.
70kg finale: Giorgio Petrosyan def. Robin van Roosmalen - odluka.