STALNO SE O TOME PRIČA

Fanovi Michaela Schumachera ne žele vidjeti da se to događa, ali legendarni prvak Alain Prost uvjeren je u takav rasplet

16.07.2020 u 12:27

Bionic
Reading

Alain Prost, jedan od najboljih vozača ikada, prokomentirao je šanse da Lewis Hamilton sruši najvažniji rekord u Formuli – onaj po broju titula

Francuz je u karijeri osvojio četiri prvenstva što ga svrstava u TOP 5 najsupješnijih vozača. Na samom vrhu je sa sedam trofeja Michael Schumacher, ali jako blizu mu je došao aktualni prvak i još uvijek aktivni Lewis Hamilton koji je na šest.

'Pobijediti Lewisa za svjetsko prvenstvo, posebno s tim bolidom i momčadi koju trenutno ima, bit će vrlo teško. Gotovo nemoguće u normalnim okolnostima', rekao je 65-godišnji Prost koji obnaša dužnost savjetnika Renaulta u F1.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

'Ima šest naslova, a rekao bih da će imati osam i to lagano. Ne vidim nikoga tko bi ga mogao pobijediti ove godine. Možda momčdski kolega Bottas. Ovisi o broju trka i hoće li imati kvar na bolidu jednu ili dvije utrke. Nikad se ne zna, jer su u istom bolidu', dodao je za Reuters.

  • +11
Formula 1 , VN Štajerske Izvor: EPA / Autor: FIA/F1 HANDOUT

Dominacija Mercedesa neće stati nakon 2020...

'Ali, ne vidim drugi bolid koji ove i sljedeće godine može pobijediti Mercedes. Nakon toga, ne znam. Možda Renault', govorio je Prost u čiji se Renault vratio Fernando Alondo, prvak 2005. i 2006.

'Dvije godine izvan Formule 1 prema mom mišljenju možda nije loše za Alonsa, ima drugačiji osjećaj, drugačiji pogled.'