DRAMATIČAN PORAZ

Fanatični Mađari konačno uzeli mjeru 'Kaubojima'!

04.04.2013 u 22:09

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši poraženi su rezultatom 20:18 na gostovanju u Veszpremu u dvoboju protiv Mađarske, u sklopu kvalifikacija za EP u Danskoj…

Nakon što su nam bili prave 'mušterije' posljednjih godina na velikim natjecanjima, Mađari su konačno došli do trijumfa protiv Hrvatske, prvog nakon pet godina. Pred oduševljenih sedam tisuća navijača u Veszpremu domaći su odigrali fantastičnu utakmicu i na kraju ostvarili zasluženu pobjedu.

Mađarska je igrala sjajno u obrani. Kauboji s vanjskih pozicija praktički nisu bili u stanju postići pogodak cijelo prvo poluvrijeme. Nakon 15 minuta igre naši su bili zabili tek dva gola, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćih 8:7.

U drugi dio naši su krenuli odlučno i zabili tri pogotka u nizu, ali Mađari se nisu predali. Igralo se gol na gol veći dio drugog dijela, no pet minuta prije kraja Mikler i mađarska obrana zaustavili su dva napada Hrvatske, Kornel Nagy i Mocsai su zabili i domaći su došli do ključne prednosti.

Hrvatska je u posljednjoj minuti imala igrača više, no 20 sekundi prije kraja obrana nam je nadmudrena, Kornel Nagy je iz cepelina zabio za konačnih 20:18 i zasluženi trijumf Mađarske.

Gabor Csaszar sa 6 golova i Kornel Nagy s 5 predvodili su Mađare do pobjede, dok su u hrvatskoj reprezentaciji najefikasniji bili Denis Buntić i Zlatko Horvat s 4 gola, te Ivan Ninčević i Igor Vori s 3 pogotka. Mirko Alilović upisao je 12 obrana na golu Hrvatske.

Nakon tri odigrana kola, Mađarska je vodeća na ljestvici s maksimalnih 6 bodova, dok Hrvatska drži drugo mjesto s dva boda manje.

Uzvratna utakmica igra se već u subotu u zagrebačkoj Areni.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:

Mađarska - Hrvatska 20:18 (8:7)

Kvalifikacije za EP
Skupina 4
Mađarska Hrvatska 20:18
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Mađarska 3 3 0 0 6
2. Hrvatska 3 2 0 1 4
3. Latvija 3 1 0 2 2
4. Slovačka 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice
6.4. Hrvatska Mađarska
7.4. Slovačka Latvija