SAMOUVJERENI NANI

Evo zašto je portugalski izbornik Hrvatsku prozvao 'morskim psom'

23.06.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Nakon dramatičnih utakmica i puno preokreta hrvatska nogometna reprezentacija doznala je kako će u subotu 25. lipnja u osmini finala Eura igrati protiv Portugala (Lens, 21:00). Nakon što je Portugal u srijedu odigrao 3:3 protiv Mađarske zanimljivo je bilo čuti razmišljanje njihova izbornika Fernanda Santosa te jedne od zvijezda momčadi - Nanija

Nakon što do posljednjih sekundi utakmice Portugal - Mađarska nije bilo poznato s kojom će reprezentacijom Hrvatska igrati u osmini finala na kraju je od nekoliko kombinacija osvanuo – Portugal!

Tako će Hrvatska put prema četvrtfinalu tražiti u okršaju s Portugalom, jednom od rijetkih reprezentacija s kojom ima negativan skor. U tri dosadašnje utakmice Portugal je slavio u sva tri puta (jedna službena i dvije prijateljske), a što je još poraznije, gol-razlika je 6:0, odnosno naši igrači nijednom nisu zatresli mrežu Portugalaca.

Međutim, prema prikazanom u dosadašnjem dijelu turnira, Hrvatska se ne bi trebala brinuti. Naime, Portugal je u tri utakmice upisao tri remija, a ako je primio od Mađarske tri gola, onda će sigurno primiti i od naših. Barem dva.

Međutim nešto se naravno pita ponajboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda, Nanija i društvo.

'Imamo jaku momčad, zabijali smo golove, ali nažalost ni jednom nismo pobijedili. Najvažniji cilj bio nam je proći skupinu, a sada vjerujemo da ćemo igrati još bolje. I nikako nećemo odustajati', rekao je Nani, krilni napadač Fenerbahčea, nakon dvoboja s Mađarskom te nastavio.

'Hrvatska je jak suparnik, ali mi imamo odgovor kada igramo protiv jakih ekipa. Siguran sam da ćemo dobro igrati, idemo hrabro u taj dvoboj. Imamo još puno toga za pokazati', završio je samouvjereni Nani.

Baš kao što je i Čačić naglasio, da za Hrvatsku tek sada počinje Euro, jednako razmišlja i portugalski izbornik Fernando Santos.

'Mi smo u osmini finala, među 16 najboljih, ali već u subotu želimo otići još dalje. Hrvatska pripada u skupinu tzv. morskih pasa. Završili su u skupini ispred Španjolske, koja je bila favorit cijelog turnira. No na turniru su bile dvije skupine reprezentacija: favoriti poput Španjolske, Engleske i Italiji te skupine u kojoj su favoriti iz sjene, mi (op. a., Portugalci), Belgija i Hrvatska', završio je Santos.