stižu nova imena

Evo zašto je Mourinho odlučio potjerati Ibrahimovića iz Manchester Uniteda

10.06.2017 u 14:13

Bionic
Reading

Nakon samo jedne sezone Zlatan Ibrahimović (35) odlazi iz Uniteda. Jose Mourinho odlučio je da mu švedski napadač, koji je do teške ozljede koljena za 'crvene vragove' odigrao 48 utakmica i zabio 29 golova, više nije potreban

Oporavak Zlatana Ibrahimovića nakon ozljede ligamenata koljena i teške operacije zasigurno će potrajati, a kad se i vrati na teren pitanje je hoće li to biti onaj stari Ibra. Ipak je u veteranskim godinama i prevelik je rizik potpisati takvog igrača bez obzira na sve što je učinio u protekloj sezoni.

Tako nekako razmišljaju Jose Mourinho i čelnici Manchester Uniteda, te su krenuli u potragu za njegovom zamjenom. Prvi na popisu želja je Realov Alvaro Morata (24) koji se kod Zidanea nije naigrao. Portugalac je navodno odradio sve pregovore s igračem, Morata je spreman doći na Old Trafford, no čeka se dogovor klubova.

Real za Moratu traži odštetu od 68 milijuna eura, ali dojam je kako United pokušava sve ne bi li smanjio traženu cijenu. Morata je veliki potencijal, ove je sezone zabio 20 golova u svim natjecanjima za 'kraljeve' iako nije bio prvi izbor Zinedinea Zidanea.

Mourinho na Old Traffordu želi još jednog napadača, u pitanju je Andrea Belotti iz Torina koji je u Serie A ove sezone zabio 26 golova. Torinezi za njega traže 80 milijuna eura odštete...

Jedno je pojačanje već dogovoreno, radi se o švedskom stoperu Victoru Lindelofu (22) kojeg je Mourinho doveo iz portugalske Benfice za 40 milijuna eura.