doznajte gdje i kako

Evo važne vijesti za sve koji žele večeras gledati dvoboj Reala i Barcelone

27.02.2019 u 08:22

Bionic
Reading

Ove srijede od 21 sat (uz prijenos na Arenasportu 3) igra se još jedan El Clasico, odnosno okršaj dva najveća španjolska suparnika, Reala i Barcelone. Riječ je o uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja. Prvi ogled igran prije tri tjedna na Nou Campu završio je 1:1

Kada je El Clasico u pitanju, onda kod ljubitelja nogometa zastaje dah. Jer riječ o dvobojima dva najveća španjolska rivala, i bez obzira u kakvoj su formi, od te se utakmice uvijek očekuje neizvjesnost i spektakl.

Zato ne sumnjamo da će i večerašnji ogled, u sklopu polufinala Kupa kralja, ponuditi jednaka uzbuđenja. Tim prije što se Real u prvenstvu već praktički oprostio od naslova, pa mu je Kup kralja jedini domaći trofej kojeg može osvojiti ove sezone.

  • +3
Barcelona - Real Madrid, 10. kolo Primere, 2018/19. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MARTA PEREZ/EPA

Osim toga, momčad Santiaga Solarija ima i nešto povoljniji rezultat, s obzirom na 1:1 iz prve utakmice igranoj na Nou Campu.

Pogledajte uzvratnu utakmicu Kupa kralja Real Madrid - Barcelona u 21:00 na kanalu Arenasport 3. Pratite El Clasico i na MAXtv To Go ili putem PPV usluge

Međutim, realno gledajući, uz Lionela Messija, koji je prošlog vikenda Sevilli utrpao hat-trick, za Barcelonu dolazak na Santiago Bernabeu ne predstavlja nikakav problem. Tim prije što su u pet zadnjih utakmica na ovom stadionu, Katalonci čak četiri puta pobjeđivali.

Ako gledamo samo utakmice u Kupu kralja onda je Real zadnjih godina u maloj prednosti nad Barcelonom, ima 2-3-1 u zadnjih šest utakmica. Inače, svih šest je završilo uz ispunjenu opciju oba daju gol.

'Svi rade sjajno, zajedništvo je na vrhuncu i potpuni je fokus prolaz u finale. Ovo je velika utakmica, sjajan test. Mislim da smo odlično odradili prvu utakmicu na Camp Nou, volio bih da nešto slično ponovimo u srijedu. Strah od Messija? Moji igrači nemaju nikakav strah, oni će na travnjak istrčati kako bi uživali u nogometu', bile su riječi Realovog trenera Santiaga Solarija.

Premda Solari stalno naglašava 'sjajno zajedništvo' evidentno da postoji veliki problem u klubu, a to je Gareth Bale koji je 'zaratio' sa trenerom, navijačima i svlačionicom.

Real ne briljira, a ne čini to ni Barcelona. Njoj u posljednje vrijeme ne ide dobro ni u rezultatskom smislu (2-4-0). Ono dobro što je Barcelona napravila posljednjih tjedana bila je zapravo reakcija fantastičnog Lionela Messija koji sve češće igra - sam protiv svih, kao što je bio slučaj u posljednjoj utakmici.

U posljednjih šest utakmica Barcelona je postigla osam golova, a od toga ih je Messi zabio - šest. Protiv Reala u karijeri Messi je na 26 golova u 39 utakmica.

'Nemamo baš idealan rezultat iz prve utakmice, no pitanje ukupnog pobjednika i dalje je posve otvoreno. Sjajna utakmica, sjajan suparnik, vjerujem i da ćemo mi biti sjajni. Plan? Kao i uvijek, pokušat ćemo kontrolirati utakmicu u što većoj mjeri', najavio je trener Barcelone Ernesto Valverde.

Barcelona je bez Rafinhe. Vermaelen će vjerojatno propustiti i ovaj dvoboj. Arthur i Cillessen su se vratili treninzima, a Arthur je čak u kombinacijama da zaigra određeno vrijeme u Madridu.