NEUSPJEH

Evo što pišu litavski mediji o maksimirskom dvoboju!

16.07.2014 u 08:38

  • +10

GNK Dinamo - VMFD Žalgiris

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Portali u Litvi posvetili su dio prostora prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka između Dinama i Žalgirisa (2:0), ali ni približno toliko koliko hrvatski mediji

Znatno skromnije su u Litvi popratili pohod njihovog prvaka na skupine Lige prvaka. I tamo su svjesni kako je Dinamo veliki favorit pa su zato na naslovnicama njihovih portala dominirale vijesti iz politike te pokoja košarkaška tema. Ipak u sportskim rubrikama moglo se pročitati nešto o dvoboju u Maksimiru te saznati kako su njihovi novinari vidjeli Dinamo i Žalgiris.

'Lietuvos Zinios' piše kako Žalgiris nije uspio 'preživjeti' kod Dinama čija je superiornost u sredini terena došla na naplatu u drugom poluvremenu. U tekstu stoji kako su nogometaši hrvatske momčadi kontrolirali utakmicu i da će njihov predstavnik morati značajno promijeniti igru ukoliko želi nešto napraviti u uzvratu. Ovaj portal navodi i da se Dinamo ni nakon vodstva od 2:0 nije opustio i dozvolio Žalgirisu da ozbiljnije zaprijeti.

'Lietuvos Rytas' smatra kako je Žalgiris neuspješno počeo kvalifikacije za Ligu prvaka. Novinar tvrdi kako je Dinamo imao u prvom poluvremenu veći posjed lopte, ali da to nije znao iskoristiti pa su njegovi igrači sa zvižducima ispraćeni u svlačionicu. U nastavku je ipak ta dominacija prevagnula na stranu 'modrih' koji su došli do pobjede. Isti medij nabraja i brojne Dinamove trofeje u domaćem prvenstvu, ali napominje kako hrvatski prvak prošle sezone nije igrao Ligu prvaka, a u skupinama Europske lige je završio posljednji.


'Kauno Diena' ima vrlo kratak osvrt na utakmicu. Piše kako Žalgiris nije bio u stanju zabiti Dinamu gol koji je s druge strane uzvratio preko Soudanije i Antolića.

'15min' tvrdi kako se u prvom poluvremenu sve svodilo na pokušaje iz daljine, ali da je Dinamo uspio nadmudriti Žalgirisovog golmana u nastavku. Prema tom portalu njihov prvak nije uspio ostvariti zacrtane ciljeve, niti zaprijetiti 'modrima', a rezultat toga je poraz od 2:0.

Dinamo - Žalgiris 2:0