SREĆA, VOLJA, DŽOKER...

Evo što pišu austrijski mediji o nogometnoj drami u Beču

28.08.2013 u 11:58

  • +19

Liga prvaka, play-off: Austria - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

Austrijski mediji realno su popratili utakmicu Austrije Beč i Dinama (2:3) nakon koje se njihov predstavnik provukao u Ligu prvaka

Kleine Zeitung piše o sretnoj Austriji koja je unatoč porazu izborila vrata 'milijunaškog šoua', i to zahvaljujući džokeru Kienastu koji je otvorio ta vrata. Novinar tvrdi kako se revanš za navijače Bečana zamalo pretvorio u noćnu moru iako je početak bio sjajan. No Bjelica je pogodio s izmjenom, a džoker je zabio…

Krone u izvještaju navodi kako je Austria prvi put u skupinama Lige prvaka, o savršenom početku, ali i gostujućem povratku. Na kraju se zaključuje da je prilika stoljeća iskorištena, i to uz malo sreće i mnogo strasti.


Kurier piše kako je nakon posljednjeg sučevog zvižduka počelo kolektivno slavlje 'ljubičastih' sa suzama u očima, poraz se slavio kao velika pobjeda, a san je postao stvarnost. Novinar opisuje kroz što su sve prolazili domaći navijači, od ushićenja nakon vodećeg gola te nevjerice i užasa poslije trećeg pogotka Dinama te eksplozije na tribinama kada je mrežu zatresao Kienast.

Der Standard ističe dramatičan način ulaska Austrije u Ligu prvaka i kako je nakon vodstva 1:0 suparnički sastav preuzeo kontrolu u utakmici i bio bolji te da je trener Bečana Bjelica povukao ključan potez uvođenjem Kienasta koji mu se minutu kasnije odužio golom.

Austria - Dinamo 2:3, dramatična utakmica i sretni Austrijanci