samo za tportal

Evo što nam je Ivan Rakitić rekao o najavi senzacionalnog transfera i dolasku Marcela Brozovića u Barcelonu

04.02.2022 u 09:54

Bionic
Reading

U četvrtak se talijanskim medijima zakotrljala priča kako bi 29-godišnji hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović u ljetnom prijelaznom roku mogao napustiti milanski Inter te preseliti u redove Barcelone. Iako je priča neprovjerena, jer niti jedna od tri strane nije ni dala naslutiti da bi se takvo što moglo dogoditi, ipak je dovoljno intrigantna za promisliti 'drži li vodu'

Marcelo Brozović od zime 2015. godine nosi dres milanskog Intera. Starosjedioc je među Crno-plavima, ali i dalje jedan od najvažnijih igrača svoje momčadi.

Igra na vrhunskoj razini, i nezamjenjiv je u startnoj postavi. Kod bilo kojeg trenera, pa tako i sada kod Simonea Inzaghija.

Međutim, isto tako, njegovu su kvalitetu prepoznali drugi klubovi, pa se gotovo svakog prijelaznog roka najavljuje Brozovićev transfer.

Naravno, ni sada nije bilo drugačije, tim prije što se zna da hrvatski reprezentativac nije produžio ugovor s Interom, a koji mu istječe u lipnju ove godine. Samim time, to je odlična prilika za sve koji bi ga htjeli imati u svojoj momčadi, jer u tom slučaju došao bi besplatno. I njemu takva situacija ide na ruku, jer na temelju toga može i za sebe tražiti koji euro više.

S toga nije ni čudno da se u četvrtak pojavila priča kako bi Brozović kroz par mjeseci mogao preseliti na Nou Camp, u redove Barcelone. Kako su se Talijani raspisali, Katalonci bi mu pripremili ugovor na osam milijuna eura po sezoni, ali što je još važnije, trener Xavi bi imao odlično rješenje na poziciji 'šestice', te bi mogao biti odlična alternativa za četiri godine starijeg Sergija Busquetsa.

Zbog cijelog 'slučaja', koji to možda i nije, već samo priča za jedan dan, ipak smo za komentar zamolili igrača koji je godinama stanovao u Barceloninoj svlačionici, ali dijelio i onu hrvatske reprezentacije s Brozovićem. A to je Ivan Rakitić.

'Ja mislim da Marcelo igra na takvom nivou da je među biranim igračima na svojoj poziciji.To je svima kristalno jasno. Ako se to i dogodi, bit će to jako veliki gubitak za Inter. S druge strane, za Barcelonu ili bilo koji drugi klub, Marcelo bi bio veliko pojačanje. Pred Marcelom su godine najboljeg nogometa, dostigao je jedan nevjerojatan nivo, čvrst, energičan, motoričan, i u svakoj utakmici jako bitan. Zato sam siguran da bi i u Barceloni bio jako, jako bitan. Bio bi to veliki potez i za njega i za Barcelonu, ali i veliki gubitak za Inter. Ponavljam, ako se taj transfer uopće dogodi', rekao je Ivan Rakitić za tportal.

I mi ćemo se nadovezat na zadnje Rakitićeve riječi. Ako u svemu tome zbilja ima istine. Jer do prije koji dan nagađalo se kako je Brozović već dogovorio sve detalje novog ugovora s Interom. I da se samo čeka potpis...