ŠTO JOŠ DA NAPRAVI?

Evo što je sve rekla Sandra Perković nakon nove nepravde

09.11.2016 u 20:12

Bionic
Reading

Dvostruka olimpijska pobjednica u disku i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije ušla među tri finalistice izbora Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) za najbolju atletičarku svijeta

Perković je bila na širem popisu od deset kandidatkinja, ali joj ni olimpijsko zlato, činjenica da je jedina atletičarka koja je u Riju obranila zlato i niz nepobjedivosti u Dijamantnoj ligi nije pomogao da uđe među tri finalistice.

IAAF je izabrao etiopsku dugoprugašicu Almaz Ayana, poljsku kladivašicu Anitu Wlodarczyk i jamajčansku sprintericu Elaine Thompson, a jedna od njih će sljedećeg mjeseca u Monte Carlu biti proglašena najboljom.

Perković je povodom nove nepravde dala izjavu za Sportske novosti

'Ne opterećujem se izborima, ja sam svoj posao napravila, a na njima je da odaberu po svom nahođenju. Meni je u mom sportu najvažnije da uživam u ovom što radim i da dajem maksimum, da na najbolji mogući način u svijetu predstavljam svoju zemlju i da se naša himna svira na svim velikim natjecanjima na kojima sam prisustvovala. Da razveselim ovaj naš narod, da im donesem pozitivnu atmosferu i da vjeruju da će sutra biti bolje. A izbori k’o i svaki izbori. Politički nastrojeni.'

Među atletičarima je ponovno peterostruki laureat Usain Bolt, koji će gotovo sigurno ponovno osvojiti nagradu jer je u Riju postao prvi atletičar koji je triput zaredom osvajao olimpijsko zlato na 100 i 200 metara. Uz Bolta su još nominirani britanski dugoprugaš Mo Farah i južnoafrički 400-metraš Wayde van Niekerk.