SVAKA ČAST

Evo što je sve rekao senzacionalni Borna Gojo; hrvatski tenisač otkrio je tko ga je vratio u meč nakon što je upao u krizu

03.12.2021 u 18:31

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Gojo rekao je na konferenciji za medije u Madridu kako mu je meč za Hrvatsku protiv Srbije bio posebno važan te da je sretan zbog pobjede u meču u kojem je svladao 33. igrača svijeta Dušana Lajovića sa 4-6, 6-3, 6-2

'To mi je bio specijalno važan meč, jer je riječ o susretu između Hrvatske i Srbije, a on nam je uvijek poseban', rekao je Gojo te dodao:

'Mi i igrači iz Srbije se poštujemo i prijatelji smo, no ovo je bio veliki meč i za nas i za njih. Meni je bio posebno bitan.'

Gojo je mogao do pobjede i u dva seta da je u prvom uspio materijalizirati prednost od 4-1, no dopustio je Lajoviću da osvoji pet gemova zaredom te u jednom trenutku napravi niz od 13 poena.

'Ušao sam jako dobro u meč, onda sam se nekako možda opustio. Moji udarci nisu bili dobri. Izbornik me zatim podsjetio na ono što smo se dogovorili, o čemu smo pričali prije, i time me postavio natrag na tračnice', objasnio je uzlet nakon gubitka prvog seta.

'U prvom setu su presudili moji loši udarci, no u drugom je bilo drugačije. Izbornik mi je rekao - igraš dobro, doći će.'

Nekoliko desetaka hrvatskih navijača proslavljalo je burno njegovu pobjedu kojoj se brojni strani novinari nisu nadali u madridskoj Areni.

'Znam da vi svi uvijek gledate na ranking i mislite da mi (nižerangirani) nemamo šanse', rekao je novinarima.

'No, ja uvijek razmišljam kako pobijediti. Bilo je tako protiv Australije, Italije i sada protiv Srbije. Pritisak radim na samog sebe kako bih pobijedio', rekao je 279. igrač svijeta.

U deset dana je svladao Australca Alekseja Popirina koji se nalazi na 61. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, Talijana Lorenza Sonega koji je na 27. poziciji te Lajovića koji drži 33. mjesto.

'Vjerujem u sebe. Uvijek pomislim da mogu, a sada nakon ovih pobjeda sam se uvjerio da mogu pobjeđivati takve igrače s kojima dosad nisam imao prilike igrati. No, još je dug put preda mnom, do onoga gdje želim biti iduće sezone', napomenuo je.

  • +8
Borna Gojo i Dušan Lajović, 1. meč polufinala Davis kupa, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kaže da dobro igra za Hrvatsku u Davis Cupu zbog odgovornosti prema momčadi.

'U nekim mečevima, da sam igrao samo za sebe, brzo bih pobjesnio ili bacio reket. No, ovdje s timom osjećam veću odgovornost pa sam fokusiraniji. Zato sam sretan zbog suigrača i tima. Zbog njih nisam dopustio emocijama da me svladaju kao što bih bio da sam igrao sam', objasnio je.

'Ove moje pobjede jesu iznenađujuće za sve i nešto veliko, ali ja uvijek vjerujem u pobjedu kada igram za Hrvatsku', dodao je Gojo naglasivši kako je sretan.

Rekao je kako mu ove posljednje tri pobjede neće puno promijeniti život, ali će mu učvrstiti samopouzdanje u tenisu.

'Ovo mi je veliko ohrabrenje. Neće puno poromijeniti moj život, ali tenis hoće.'