IMA SE, MOŽE SE

Vapaj zločestog dečka Formule 1 čuo je njegov bogati otac; evo koji potez će povući ruski milijarder kako bi usrećio sina i spasio situaciju

03.12.2021 u 16:11

Bionic
Reading

Haasov glavni sponzor Dmitrij Mazepin razmatra novčano stimuliranje osoblja kako bi ga potaknuo na ostanak u momčadi

Ovo je bila demoralizirajuća sezona za Haas koji je jedina momčad na gridu bez osvojenog boda. Znalo se i prije početka sezone da će biti nekonkurentni jer je sav njihov razvojni fokus bio uložen u stvaranje potpuno novog bolida za 2022. te na velike promjene u pravilima koja vrijede od sljedeće godine.

Mick Schumacher i Nikita Mazepin, sin glavnog sponzora (kompanija Uralkali) imali su kadrovsku podršku od Ferrarija, koji im isporučuje motore, ali morali su se nositi s odlaskom osoblja. Tako je Mazepin junior otkrio je da se u Brazilu opraštao od nekih s kojima je najbliže surađivao.

Zato je otac ruskog vozača spreman ponuditi vrstu bonusa za vjernost u nadi da će Haas moći zadržati najbolje ljude

'Za sljedeću godinu spremni smo dobrovoljno ponuditi dodatne uvjete s kojima bismo željeli zainteresirati osoblje Haasa da ostane s timom, da se više uključi u procese', rekao je Mazepin stariji za rusko izdanje Match.tv. te je nastavio: 'Razumijem da je teško putovati u 23 zemlje tijekom sezone, sudjelovati na 23 utrke. Ljudski faktor ovdje igra veliku ulogu. Zato želimo povećati internu motivaciju na svaki mogući način i kao sponzor biti dio tima.'

  • +13
Formula 1, VN Katara, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Mazepinov 22-godišnji sin objasnio je da je poslije kvalifikacija za VN Brazila bio emotivan tijekom intervjua za medije ne samo zbog loše izvedbe na stazi nego i odlaska nekih od njegovih najpouzdanijih kolega.

'Znam da svi koji su ove godine oko mene, ne planiraju ostati za iduću godinu. Okružili su me neki sjajni, pošteni ljudi koji odlaze, moj inženjer je prošlog tjedna otišao u drugi tim i nažalost nije jedini. To je izazov', poručio je Nikita.