JEDNOSMJERNA ULICA?

Evo što je sve rekao aktualni prvak Max Verstappen nakon što je osigurao 'pole position' na VN Kanade

19.06.2022 u 09:22

Bionic
Reading

Vozač Red Bulla Max Verstappen osvojio je 'pole position' pa je prokomentirao kvalifikacije VN Kanade i najavio nedjeljnu utrku (20 sati)

Aktualni prvak bio je odlična, a formu je potvrdio prvim mjesto u kvalifikacijama, To mu je 15. 'pole position' u karijeri te drugi ove sezone. Njegova dominacija mogla bi VN Kanade pretvoriti u jednosmjernu ulicu, u dosadnu utrku barem što se tiče borbe za pobjedu, iako smo ove godine na ranijim utrkama bili svjedoci brojnih nepredviđenih situacija.

'I dalje očekujem da ovo neće biti jednostavna utrka, ali mislim da smo u subotu, u teškim uvjetima, ostali mirni, nismo pogriješili i imali smo prave odluke', rekao je Verstappen za Sky Sports.

'Naravno, ja sam super zadovoljan što sam ovdje osvojio pole position i također, što sam se vratio u Montreal, prošlo je dosta vremena i lijepo je vidjeti sve te navijače. Motram im zahvaliti što su došli po ovakvim vremenskim uvjetima i podržavali nas. Uvijek uživamo u vožnji ovdje i veselim se nedjelji.'

Vodeći u ukupnom poretku stigao je do svoje druge startne 'jedinice' sezone s vremenom 1:21.299, a odmah do njega, iz prvog startnog reda krenut će iznenađenje kvalifikacija Fernando Alonso. Bivši dvostruki prvak je u Alpineu imao zaostatak od +0.645.

Iz drugog startnog reda utrku u Montrealu počet će Carlos Sainz (Ferrari, +0.797) i Lewis Hamilton (Mercedes, +1.592), a zatim slijede bolidi Haasa Kevin Magnussen i Mick Schumacher.