PRVA PETORKA I ODMAH BINGO

Evo što je sve izjavio Ivica Zubac nakon briljantne partije u NBA ligi; dotakao se i jednog od najboljih ikad

22.12.2018 u 15:06

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac po prvi je put ove sezone dobio priliku zaigrati u početnoj petorci Los Angeles Lakersa, a pruženu je šansu znao iskoristiti

JaVale McGee nije mogao zaigrati protiv New Orleansa, pa je trener Lakersa Luke Walton tražio drugu opciju na centru, sjetio se Ivice Zupca. Mladi hrvatski centar je oduševio podsjetivši na veliki potencijal s kojim je stigao u ligu prije dvije i pol godine.

Dobio je čak 32 minute za dokazati se na najvećoj sceni, u startnoj petorci pored LeBrona Jamesa upisao je daleko najbolju statistiku sezone, a u izravnom dvoboju s Anthonyjem Davisom uspio je najboljeg centra lige 'uslikati' za poster sjajnom blokadom.

Zubac je zabilježio 16 poena (8-10), 11 skokova, po dvije osvojene lopte i blokade te jednu izgubljenu loptu, sve uz net rating +15.

'Počeo sam nekoliko utakmica u prvoj sezoni pa sam znao što očekivati. Sada je puno ozbiljnije, jer se borimo za doigravanje. Znao sam da se moram dokazati, to su mi dopustili. Naporno sam radio za ovaj trenutak. Moja kondicija je fenomealna, ali kad sam u igri pokušavam raditi jednostavne stvari. LeBron mi je puno pomogao, vjerujem u sebe', dio je izjava Zubca čiji cijeli razgovor možete pogledati na SportKlubu.

  • +3
Ivica Zubac Izvor: Reuters / Autor: Gary A. Vasquez

Što će biti u idućim utakmicama s njegovom minutažom teško je najaviti, ali u svakom je slučaju pokazao treneru kako može biti itekako koristan.

Što se same utakmice tiče, Lakersi su slavili uz triple-double bolesnog LeBrona Jamesa koji je jutro prije dvoboja propustio momčadsko zagrijavanje zbog visoke temperature, no uvečer se pojavio na terenu i briljirao. Upisao je 22 poena, 14 asistencija i 12 skokova, Kyle Kuzma pridodao je 23 poena za pobjednički sastav dok je Davis s 30 koševa i 20 skokova ponovno dominirao za Pelicanse, dojučerašnji Laker, Julius Randle ubacio je 21 poen.  Inače, u momčadi Lakersa se nakon mjesec dana izvan terena zbog ozljede ukazao Rajon Rondo upisavši osam poena i devet asistencija.