Logo (1)

VELIKA UTAKMICA

Evo na koji način Hrvatska misli nadigrati Norvežane; Červarov pomoćnik otkrio dio taktike za efikasnog suparnika

Bionic
Reading

Pomoćnik izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat u najavi je polufinalnog susreta na Europskom prvenstvu protiv Norveške koji je na programu u petak od 18 sati u Stockholmu izjavio je kako će to biti sudar dvije različite filozofije, hrvatske orijentirane na obranu i norveške napadačke

'Sigurno je da su Norvežani napadački orijentirani, tranzicija im je temelj igre i morat ćemo se što brže vraćati u obranu kako bismo postavili našu zonu', rekao je Horvat i naglasio kako će se posebna pozornost posvetiti najboljem strijelcu natjecanja Sanderu Sagosenu koji je dosada postigao čak 51 pogodak.

'Znamo tko je Sander Sagosen, ali imaju oni još veliki broj odličnih igrača tako da bi bila greška pričati samo o njemu. Obrana nam mora biti gusta, mora nas krasiti fanatična borbenost', dodao je Horvat.

I Hrvatska i Norveška su do Stockholma stigle bez poraza. Norveška je bila malo uspješnija jer ima svih sedam pobjeda (BiH 32-26, Francuska 28-26, Portugal 34-28, Mađarska 36-29, Švedska 23-20, Island 31-28 i Slovenija 33-30), a naša reprezentacija je uz šest pobjeda ostvarila i remi u posljednjem susretu sa Španjolskom.

Hrvatskoj je ovo deveti polufinale na europskim smotrama, dosada ima dva srebra i tri bronce, a Norveškoj tek drugo no još uvijek nema medalju. Prije četiri godine u Poljskoj je nakon poraza u polufinalu od Njemačke u susretu za treće mjesto Hrvatska je bila bolja sa 31-24.

  • +27
Hrvatska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal