OPREZNI ČAČIĆ

Evo koliko su milijuna eura hrvatski igrači vrjedniji od čeških

16.06.2016 u 15:41

Bionic
Reading

Počelo je odbrojavanje do druge utakmice na Euru hrvatske nogometne reprezentacije koja u petak 18 sati u St. Etienneu igra protiv Češke. Iako je Hrvatska, u odnosu na Češku, prepuna skupo plaćenih zvijezda izbornik Čačić upozorava kako opuštanja ne smije biti. Koliko je točno milijuna eura Hrvatska vrjednija od Češke?

Hrvatska nogometna reprezentacija vrijedi 288 milijuna eura, dok su Česi procijenjeni na 66 milijuna eura prema podacima portala transfermaarkt.

Našu reprezentaciju predvodi Luka Modrić koji vrijedi 50 milijuna eura, što je gotovo kao cijela češka vrsta. Ivan Rakitić je procijenjen na pet milijuna eura manje, a Ivan Perišić na 21 milijun eura. Zatim slijede Mateo Kovačić (20 milijuna eura), Mario Mandžukić (19) i Marcelo Brozović (18)...

Kod Čeha prvo ime je vratar Arsenala Petr Čech koji je procijenjen na 12 milijuna eura. Iza njega je veznjak berlinske Herthe Vladimir Darida koji je procijenjen na 10 milijuna eura, dok branič Basela Marek Suchy i napadač Bursaspora Tomaš Necid vrijede po 4,5 milijuna eura.

Prosječna vrijednost igrača u hrvatskoj vrsti je 12,5 milijuna eura, dok je prosječna vrijednost Čeha 2,7 milijuna eura.

Češki put do Francuske


Češka nogometna reprezentacija je plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj izborila osvojivši prvo mjesto u skupini A ispred Islanda, Turske, Nizozemske, Kazahstana i Latvije.

Česi su u 10 susreta ostvarili sedam pobjeda, remi i dva poraza uz razliku pogodaka 19-14.

Zanimljivo, u svakoj od 10 utakmica u skupini Česi su primili pogodak, a Turci koje je Čačićeva družina porazila na Parku prinčeva u dvije utakmice zabili su im tri pogotka. Češka je u Istanbulu pobijedila 2-1, ali su Turci slavili u Pragu 2-0.

Najbolji češki strijelac u kvalifikacijama bio je veznjak praške Sparte Borek Dočkal sa četiri pogotka, dok su po dva gola zabili branič Hoffenheima Pavel Kaderabek, krilni igrač Viktorije Plzen Vaclav Pilar, te napadač Slavije Milan Škoda.

ČEŠKI PUT DO EP-a


1. kolo: Češka - Nizozemska 2-1

2. kolo: Turska - Nizozemska 1-2

3. kolo: Kazahstan - Turska 2-4

4. kolo: Češka - Island 2-1

5. kolo: Češka - Latvija 1-1

6. kolo: Island - Češka 2-1

7. kolo: Češka - Kazahstan 2-1

8. kolo: Latvija - Češka 1-2

9. kolo: Češka - Turska 0-2

10. kolo: Nizozemska - Češka 2-3