BRZA PRESUDA

Evo kako su kaznili vlasnika NBA kluba zbog rasizma!

29.04.2014 u 20:50

Bionic
Reading

Vlasnik LA Clippersa Donald Sterling zbog rasističkih komentara doživotno je izbačen iz NBA lige i zabranjen mu je bilo kakav doticaj s klubom kojem je vlasnik. Novčana kazna od 2,5 milijuna dolara čini se simboličnom, ali je prisiljen prodati franšizu kojoj je vlasnik od 1981. godine

Tako je samo tri dana nakon što je audiosnimka procurila u javnost odlučila NBA liga na čelu s povjerenikom Adamom Silverom, a on u svojoj prvoj godini mandata ima težak zadatak.

POVJERENIK lige
Odluka stupa na snagu odmah i gospodinu Sterlingu se doživotno zabranjuje bilo kakva veza s organizacijom Clippersa ili NBA ligom.

'Odluka stupa na snagu odmah i gospodinu Sterlingu se doživotno zabranjuje bilo kakva veza s organizacijom Clippersa ili NBA ligom. Gospodin Sterling ne smije biti na NBA utakmici ili treninzima te ne smije biti nazočan u bilo kojem objektu Clippersa. Ne smije sudjelovati u bilo kakvim poslovnim odlukama niti onima vezanima za igrače i trenere. Također će mu biti zabranjeno prisustvovanje sastancima vlasnika svih klubova', rekao je Silver, ujedno se ispričavši svim pionirima ove lige, Billu Russellu, Magicu Johnsonu i ostalima, zbog Sterlingovih uvredljivih komentara.

Rekao je i da će napraviti sve što je u njegovoj moći da Sterling što prije proda klub.

Podsjetimo, cijela priča procurila je u javnost u subotu, kada je objavljena audiosnimka razgovora 80-godišnjeg Sterlinga i njegove djevojke V. Stiviano. U jednom dijelu razgovora Sterling je zamjerio svojoj djevojci zbog toga što je stavljala svoje fotografije u društvu Afroamerikanaca na Instagram (društvena mreža). Što je sve izgovorio, poslušajte OVDJE.