NBA VLASNIK I CURA

Ovaj je sramotni razgovor uzdrmao cijelu Ameriku!

28.04.2014 u 10:46

Bionic
Reading

Glavna tema američkih medija danas postao je 80-godišnji Donald Sterling, vlasnik LA Clippersa, momčadi koja trenutačno igra doigravanja NBA lige, nakon što je izašla u javnost snimka njegovog razgovora s djevojkom V. Stiviano, puna rasističkih komentara

U jednom trenutku razgovora, rasprava se zahuktala, jer je Sterling zamjerio svojoj djevojci što je stavljala fotogorafije na Instagram na kojima je u društvu Afroamerikanaca:

V. Stiviano: Je ne razumijem, jednostavno ne shvaćam tvoje poglede. Nisam odgajana na taj način.

Donald Sterling: U tom slučaju, ako ne razumiješ – nemoj dovoditi crne ljude na moje utakmice. Nemoj ih dovoditi i ne moraš niti dolaziti.

VS: Znaš li da imaš cijelu momčad sačinjenu od crnih ljudi, koji igraju za tebe?

DS: Naravno da znam. Ja navijam za njih i dajem im hranu, odjeću, aute i kuće. Tko misliš da im to daje? Daje li im to netko drugi? Igram li ja ili oni? Čine li vlasnici ovu ligu ili igrači?

Kasnije u razogovru, Sterling je priznao kako sve čini zbog kulture u kojoj živi, a kada ga je djevojka pozvala da promijeni sebe kad već ne može ljude oko sebe, Sterling je odgovorio:

DS: Ne želim se promijeniti. Ako se moja djevojka ne može ponašati onako kako ja želim, pronaći ću novu djevojku. Pronaći ću neku koja to želi! Mislio sam da si ti ta djevojka – jer ja sam se pokušao ponašati kako si ti htjela. Ali ti nisi ta djevojka. me.

Cijeli ovaj slučaj je pod istragom, a uskoro se i očekuje priopćenje NBA lige na čelu s Adamom Silverom. Naravno, niti košarkašima Clippersa, koje plaća Sterling, nije bilo svejedno...

Cijeli razgovor poslušajte u videu…