SILOVITO U OGRADU

Evo kako je Raikkonen razlupao svoj bolid!

04.10.2013 u 16:44

Bionic
Reading

Ozlijeđeni Kimi Raikkonen neće pamtiti po dobrome petak uoči Velike nagrade Južne Koreje, s obzirom da je doživio nesreću već na prvom treningu

Finski 33-godišnji vozač izgubio je kontrolu nad svojim Lotusom u završnom dijelu staze te se grubo zaustavio u zaštitnoj ogradi. Pritom je polomio ovjes na prednjem kotaču, no njegovi mehaničari uspjeli su na vrijeme popraviti oštećenja, pa je 'Iceman' uspio nastupiti i na drugom slobodnom treningu, na kojem je zauzeo osmo mjesto.


'Izletio sam. Izgubio sam stražnji dio bolida i to je to, ništa posebno. Takve stvari se događaju, ali srećom ekipa je popravila auto pa nismo izgubili mnogo vremena,' komentirao je kasnije incident Kimi Raikkonen koji još od prošle utrke ima problema s ozljedom leđa pa se čak govorilo i o upadanju Valsecchija kao njegove zamjene u Koreji. Ovaj sudar čini se nije pogoršao ozljedu.

'Staza nije idealna, posebno ne rubnik nakon osmog zavoja. Rubnik nije baš gladak i kad jednom uđeš u njega, ne možeš van, što nije ugodno. Trudit ću ga se kloniti,' zaključio je svjetski prvak iz 2007. godine koji će sljedeće sezone voziti za Ferrari.