o bivšima sve najbolje

Evo kako je Goran Ivanišević doživio poraz Marina Čilića u finalu Wimbledona

17.07.2017 u 06:52

Bionic
Reading

Goran Ivanišević trenirao je Marina Čilića, no rastanak nije bio prijateljski. Činjenica je kako je Marin napredovao radeći s Goranom, a tko će bolje prokomentirati finale Wimbledona od legende koja je trijumfirala na travi All England Cluba 2001. godine

'Realno, Roger Federer je bio favorit, bolji je igrač, prije toga osvajač Wimbledona sedam puta. Ne znam koliko je problem sa žuljevima utjecao na Marinovu igru, ali sve je krenulo od one break lopte... Nakon toga je samo jedan igrač bio na terenu', rekao je Goran Ivanišević za Novu TV.

Marin Čilić stigao je do svog drugog Grand Slam finala, US Open je osvojio, Wimbledon će još malo pričekati...

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

'Sazrio je kao tenisač. Iskoristio je maksimalno ždrijeb koji mu se otvorio. Ja sam ga i prije tog ždrijeba i prije turnira stavio među favorite kada su me svi malo čudno gledali. Ali on je to opravdao', kaže Goran Ivanišević i napominje:

'Ipak, protiv jedinog i neponovljivog Rogera Federera je teško igrati.'

Nitko ne zna bolje od Gorana Ivaniševića kakav je osjećaj gubiti u finalima Wimbledona, ali i kakav je osjećaj osvojiti ga... Zato je možda dobro poslušati njegov savjet. Za budućnost...

>> Oglasio se Ivanišević; evo što je poručio Čiliću uoči finala Wimbledona!

'U finalima nije lako. Igrati finale najjačeg turnira, to su emocije, nervoza, sve se tu skupi... Nadam se da će Marin što prije zaboraviti ovo, jer nije lako izgubiti finale. Ja sam tri puta izgubio i to za psihu nije baš najlakše. Nadam se da će Čilić nakon svega nešto pozitivno izvući iz ovoga', upozorava Goran koji ne strahuje za budućnost Marina Čilića:

'Ne vjerujem da će Federer igrati još tri finala i osvajati, ali nikad se ne zna u tenisu. Vjerujem da mu ovi mlađi igrači mogu zaprijetiti. Marin je u sljedećih par godina sigurno jedan od favorita za osvajanje Wimbledona, pogotovo uz tu njegovu igru koja mu na travi najviše paše...', zaključio je nekadašnji Marinov trener Goran Ivanišević.

Federer vs Čilić, finale Wimbledona 2017.