UEFA OBJAVILA LISTU

Evo kako je Dinamo od Uefe zaradio točno 18,3 milijuna eura!

02.11.2016 u 11:30

Bionic
Reading

Od prije je poznato kako je hrvatski prvak Dinamo prošlogodišnjim plasmanom u skupinu Lige prvaka bogatiji za točno 14 milijuna eura, a nakon što je Uefa i službeno objavila zaradu svih klubova za sezonu 2015/16. napokon je u euro poznato koliko je ukupno zaradio klub iz Maksimirske

Iako je po ukupnoj zaradi ove sezone Dinamo pri dnu ljestvice jasno je kako je cifra od 18,237 milijuna eura itekako opravdala velika ulaganja u momčad i povećanje ugovora nekim igračima.

Primjerice, Čileanac Fernandes navodno ima godišnju plaći od 900 tisuća eura, a Alžirac Soudani nedavno je postao prvi igrač Dinama u povijesti s milijun eura godišnje plaće!

Međutim, upravo su ta dva igrača odvela Dinamo u ovogodišnju Ligu prvaka jer su zabili ključne golove protiv Red Bull Salzburga u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka (pobjeda 2:1). Još ako Dinamo ugrabi koji bod i ove sezone u Ligi prvaka (još nemaju niti jedan bod!) zarada za sezonu 2016/17. mogla bi biti i veća.

Stoga nije ni čudno što bi se Eduardo da Silva mogao vratiti u Dinamo - što je i potvrdio - jer novaca za njega u blagajni ima sasvim dovoljno.

Naravno, to je dobra vijest i za sve klubove MAXtv Prve lige koji će zahvaljujući Dinamu između sebe podijeliti 3.526,823 eura. Naravno, već sada je jasno kako na sličan iznos mogu računati i kada je ova sezona u pitanju…

Podatak kako su od ukupno 32 kluba čak četiri su kluba zaradila manje od Dinama (Šahtar, Astana, BATE i Maccabi) svakako je pohvalna jer napredak je vidljiv. Kako je Dinamo došao do točno 18,237 milijuna eura?

Dakle, plasman u skupinu Lige prvaka donio mu je 14 milijuna, povijesna pobjeda nad Arsenalom (2:1) 1,6 milijuna, a iz marketinškog dijela Uefe ide im još točno 2,63 milijuna eura.

Koliko je Dinamo još daleko od najvećih govori i podatak kako je najveću zaradu ostvario Manchester City sa čak 83,8 milijuna eura, prvaku Real Madridu pripalo je točno 80,067, a Juventusu 76,3 milijuna eura!

Na Uefinoj listi nalaze se i Hajduk koji je nastupom u Europskoj ligi zaradio 860.000 eura te Rijeka sa 210.000 eura.