GRAND SLAM

Evo kad Marin Čilić danas igra polufinalni meč Roland Garrosa; organizatori su na kraju ipak popustili pod pritiskom Rafe Nadala

03.06.2022 u 08:04

Bionic
Reading

Dugo se čekala odluka o satnici polufinalnih mečeva na Roland Garrosu, a na kraju su organizatori ovog Grand Slam turnira odlučili izaći u susret Rafaelu Nadalu koji će ipak igrati prvi meč dana na terenu Phillipe-Chatrier

Prvi polufinalni meč ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa igrat će Rafael Nadal i Alex Zverev. Dugo se čekala odluka organizatora koji su na kraju ipak odlučili ispuniti želju Rafe Nadala.

Naime, Španjolac se još ranije požalio kako mu je draže igrati po danu, a ne u 'elitnom' večernjem terminu. I tako su sada organizatori pristali ispuniti želju jednom od najboljih tenisača svih vremena, apsolutnom 'kralju zemlje' koji je Grand Slam u Parizu osvajao nevjerojatnih 13 puta!

Tako će Nadal i Zverev na terenu Phillipe-Chatrier igrati prvi polufinalni meč dana od 14.45 sati, a nakon njih će snage odmjeriti Marin Čilić i Norvežanin Casper Ruud!

  • +4
Marin Čilić slavi ulazak u polufinale Roland Garrosa, 2022. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Prema službenoj satnici će Marin Čilić i Ruud svoj polufinalni obračun započeti najranije u 17.30 sati. To je termin u 'idealnom' razvoju situacije, no prvi se meč lako može odužiti pa bi Čilić na teren mogao i kasnije. Jer ipak je ovo Grand Slam, igra se na tri dobivena seta i nikog ne bi trebalo čuditi ako meč potraje i više od tri sata...

No, barem znamo na čemu smo!

Dakle, Marin Čilić u polufinalu Roland Garrosa protiv Caspera Ruuda, danas, petak, 3. lipnja, ne prije 17.30 sati! Sretno, Marine! Idemo do kraja!

Napomenimo i to kako će Ivan Dodig u paru s Austinom Krajicekom igrati finale protiv Arevala i Rojera, a taj je meč na rasporedu u subotu, 4. lipnja od 16.30 sati!

  • +6
Marin Čilić - Andrej Rubljov, četvrtfinale Roland Garrosa 2022. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK