MAXTV DERBI TJEDNA

Evo gdje možete gledati veliki sudar u kojem Osijek želi srušiti europski Dinamo

04.11.2018 u 08:18

Bionic
Reading

U nedjelju se igra najzanimljivija utakmica 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige, u Gradskom vrtu Osijek dočekuje aktualnog hrvatskog prvaka i vodeću momčad prvenstva Dinamo (17.30, Arenasport 3)

Osijek ove sezone potvrđuje da velike ambicije predsjednika Meštrovića nisu bez pokrića. Zekićeva momčad igra odličan nogomet, teži nadigravanju u svakoj utakmici i više ne radi previše pogrešaka u situacijama kada je veliki favorit kao što je to bio slučaj lani.

Nije Osijek ove sezone imun na posrtaje što su pokazali nedavni susreti protiv Gorice i Istre, ali jedan od razloga za nešto slabije prošlotjedno izdanje u Puli definitivno su problemi s ozljedama niza važnih igrača.

Trenutno Osijek djeluje kao najozbiljniji konkurent Dinamu u utrci za naslovom prvaka iako je i sam Zekić svjestan da je zagrebačka momčad ipak najkvalitetnija momčad lige.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Zekić je najavio derbi:

'Bilo bi lijepo da pobjedimo Dinamo. Oni su apsolutni favorit u ovoj utakmici. Imaju nemoguće širok kadar što se tiče hrvatske lige, no mi gledamo naprijed i ne želimo imati opterećenje. Nama je svima najbitnije da se igrači prezentiraju na najbolji mogući način što se tiče angažmana i pristupa utakmici. Znamo sve dobre karakteristike Dinama i dobro ćemo se pripremiti taktički. Ovo je utakmica gdje nema problema s motivacijom, već se možemo posvetiti isključivo taktičkim stvarima.'

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Prilikom najave susreta Zekić se požalio na lakše ozljede ofenzivaca Lope, Bobana i Bočkaja, te na izostanak Hentya koji ima temperaturu. Uz to, Osijekov je problem već neko vrijeme pozicija lijevog beka za koje Zekić zbog izostanaka trenutno nema pravo rješenje. Susret s Dinamom zbog suspenzije moraju propustiti branič Janža i veznjak Pilj.

  • +17
Dinamo - Osijek, 4. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo djeluje impresivno ove sezone i s pravom je ponovno glavni favorit za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Bjelica često rotira igrače zbog europskih obaveza, no to se za sada ne vidi na prvenstvenim rezultatima. Uostalom, Dinamo je jedina momčad lige koja još ne zna za poraz i čvrsto drži prvu poziciju na prvenstvenoj tablici.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Uz to, pod vodstvom Bjelice modri djeluju iznimno dobro i u europskim utakmicama. Malo sreće je nedostajalo za plasman Dinama u Ligu prvaka, no zato u Europskoj ligi momčad djeluje sjajno i nakon uvodne tri pobjede na pragu je potvrde plasmana u drugu fazu natjecanja. Bjelica i njegovi igrači vratili su navijače na Maksimir pa su dostupne karte za nadolazeći susret sa Spartakom iz Trnave već rasprodane, no prije te utakmice Dinamo mora odraditi prvenstveni derbi u Osijeku.

Dinamo – Osijek 2:1, 4. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

Bjelica je najavio susret protiv kluba u kojem je započeo igračku karijeru:

'Mislim da sam 2000. odigrao posljednju utakmicu na Gradskom vrtu i to čini mi se baš protiv Dinama. Lijepo mi je vratiti se u Osijek, odnosno na Gradski vrt gdje sam odrastao i napravio svoje prve nogometne korake. Radujem se utakmici jer smo i Osijek i mi u dobroj formi. To je garancija jedne kvalitetne utakmice. Pred nama je prvenstveni derbi, a sljedeći tjedan i tjedan nakon reprezentativne pauze ponovno nas čekaju derbiji. Drago nam je da su naše utakmice protumačene kao derbiji jer to znači da radimo dobar posao. Poštujemo Osijek, poštujemo njihovu momčad i poštujemo njihovog trenera. Nadam se korektnoj utakmici u kojoj će pobijediti bolja momčad i nadam se da će to biti Dinamo.'

Bez obzira na činjenicu da Bjelica inzistira kako razmišlja samo o Osijeku, jasno je da ni njega ne može zaobići aktualna euforija zbog europskih rezultata i prilike da se sljedećeg tjedna osigura europsko proljeće. Zbog ozljeda u konkurenciji za nastup neće biti braniča Leovca i Dilavera, te veznjaka Majera, a Bjelica je prilikom najave rekao kako će u ovoj utakmici koristiti isključivo u potpunosti spremne igrače.