SuperSport HNL

Evo gdje možete gledati okršaj Gorice, hit momčadi lige, i probuđenog Varaždina

15.12.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 19. kola SuperSport HNL-a, u petak od 17 sati, igraju Gorica i Varaždin (MAXSport 1, MAXtv)

Uoči zimske stanke u Velikoj Gorici se sastaju dva ambiciozna kluba. No, malo tko je uoči početka sezone mogao nadati kako će se Gorica boriti za plasman u Europu. Za njih će mnogi reći kako su hit lige!

No, u goste im dolazi Varaždin koji se polako diže u formi čemu je dokaz i sjajna utakmica u Kupu gdje su izbacili Istru 1961.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Također treba reći kako Varaždin vodi privremeni trener Nikola Šafarić dok se Mario Kovačević oporavlja od operacije.

'Prije svega, osobno želim što brži oporavak treneru Kovačeviću i da se što prije vrati na svoju poziciju s koje se je prisilno morao maknuti zbog zdravlja. Svi držimo fige i palčeve, kao i cijela hrvatska javnost, i uvjereni smo da će on to izboriti kao što je i izborio na sportskim terenima i na kraju doći do pobjede sa zdravljem, odnosno s tom bolešću', kazao je uoči utakmice trener Gorice Dinko Jeličić.

Naravno, nekoliko riječi kazao je i o samoj utakmici:

'Onaj koji je koncentriraniji te onaj koji stabilnije kontrolira utakmicu i smanji razinu grešaka na najmanju moguću, sigurno je u prednosti. Očekujem jako sličnu utakmicu onoj protiv Istre 1961 u kojoj će detalji prelomiti na jednu ili drugu stranu.'

Trener gostiju Šafarić kratko je rekao:

'Gorica praktički cijelu godinu igra na visokoj razini. Imaju stabilnost, glavu i rep, odrađuju 90 minuta na visokom nivou. Njihov trener radi odlične stvari, igrači ga dobro slijede, tako da nas čeka zahtjevna utakmica.'

Utakmicu pratite na kanalu MAXSportu 1 s početkom u 17 sati, a sve golove pogledajte na tportalu.

Standings provided by Sofascore