SUPERSPORT HNL

Evo gdje možete gledati nedjeljne utakmice Hajduk - Osijek i Istra 1961 - Rijeka

14.04.2024 u 08:54

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu posljednje dvije utakmice 30. kola SuperSport HBL-a. Hajduk pred praznim tribinama Poljuda dočekuje Osijek (16:30), a dok vodeće Rijeka gostuje kod Istre 1961 (19 sati). Obje utakmice možete pratiti na MAXSport 1 (MAXtv).

HAJDUK - OSIJEK (16:30 satiI, MAXSport 1. MAXtv)

Utakmica bez gledatelja (kazna zbog incidenta na Kup utakmici Hajduk-Dinamo) i rezultatskog imperativa za Hajduk. Osijek se s Lokomotivom bori za četvrto mjesto, dok Bijeli ne mogu s trećeg ni naprijed ni nazad.

'Razgovarao sam s igračima, svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Trudimo se, idemo raditi dan po dan. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme. Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produžiti svoj boravak na Poljudu. Prostora će biti za mlađe igrače, da dobiju priliku i skupljaju iskustvo', ovako je na konferenciji za medije uoči ovog susreta govorio trener Jure Ivanković koji će voditi momčad do kraja aktualne sezone.

Trener Osijeka Zoran Zekić uoči ogleda s Hajdukom je istaknuo:

'Nažalost igramo pred praznim Poljudom, ali to nama ne mijenja ništa u našim planovima i željama. Imaju novog trenera, nepoznanice postoje, ali možda je to i bolje jer se moramo fokusirati na sebe i biti spremni na sve moguće promjene kod njih. Ova utakmica ima drugačiji kontekst u odnosu na naše posljednje gostovanje na Poljudu, jako je bitna i nama i Hajduku da se izvuče iz svojih problema. Ali ne trebamo pričati o motivu i želji, trebamo pokazati pravi angažman, biti hrabri i omogućiti Mierezu da ne bude često usamljen, nego da u završnici budemo s više igrača.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

ISTRA 1961 - RIJEKA (19 sati, MAXSport 1. MAXtv)

Bit će ovo 60. derbi della Učka koji domaćini igraju za prestiž. Gostima iz Rijeke, nakon pobjede Dinama u Velikoj Gorici protiv Gorice 0:2, gori pod nogama jer utrka za naslov prvaka ulazi u završnu fazi i svaki kiks može biti kažnjen. Dinamo je samo dva boda iza Rijeke,a prije ovog susreta obje momčadi imaju po 29 odigranih utakmica.

'Istra 1961 sada igra u drugačijem sistemu, s trojicom u zadnjoj liniji, rombom u sredini i jako brz i nezgodan Filet u vrhu napada. Dobili su stabilnost, imaju bolje rezultate i naravno da nas očekuje teška utakmica u kojoj ćemo morati pokazati svu svoju snagu i kvalitetu želimo li polučiti dobar rezultat, odnosno osvojiti tri boda. U Puli ćemo se definitivno postaviti na način da se od prve minute vidi da smo došli pobijediti utakmicu. Naravno da se na tom terenu puno pita i igrače Istre 1961. Nema se što puno pričati, od prve minute ćemo ići po sva tri boda i to je to, poručio je trener Rijeke Željko Sopić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Istre Paolo Tramezzani je 'derbi della Učka' najavio ovim riječima:

'Otkad sam došao vidim puno pozitivnih stvari koje smo napravili, a u određenim situacijama mogu se vidjeti i određeni limiti. Moj posao je prepoznati kod svoje ekipe koje su njene dobre i pozitivne strane, a koji su određeni nedostaci, na kojima treba raditi, ako želimo u sljedeću sezonu ući s velikom vizijom. Svojim igračima često ponavljam ako igramo kao što možemo i kao što pokazujemo na treninzima, možemo se se naći u prve tri pozicije. Ekipa ima želju, volju i trudi se, motivacije ekipi ne nedostaje. U nedjelju moramo biti odlični u više aspekata kako bi odigrali dobru utakmicu. Tu utakmicu utakmicu igramo za sebe ali i za sve navijače, pred nama je veliki test. Bit će sigurno intenzivna utakmica gdje će detalji činiti razliku.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.