NOGOMETNI PETAK

Evo gdje i kada možete gledati današnje dvije utakmice SuperSport HNL-a

29.03.2024 u 08:54

Bionic
Reading

U petak su na rasporedu dvije utakmice 28. kola SuperSport HNL-a, Istra 1961 dočekuje Lokomotivu (15.50, MAXSport 1), a Slaven Belupo će ugostiti Osijek (18, MAXSport 1)

Istra 1961 – Lokomotiva (15.50, MAXSport 1)

Sudar dviju momčadi koje imaju dva različita niza, domaćin zadnja tri kola ne zna za pobjedu, dok je u isto toliko utakmica Lokomotiva stopostotna. 'Sretni smo što se natjecanje nastavlja, jer su nam ovih dva tjedna nedostajale utakmice. Znamo da ova utakmica može biti zahtjevna i komplicirana, protiv ekipe koju respektiramo i koja je trenutno u dobrom rezultatskom nizu. Voljeli bi i mi nastaviti putem kojim smo krenuli prošlih tjedana. Ekipa je u dobroj atmosferi, dobro treniramo i u dobrom smo momentu. Pred nama je preostalo devet kola koje želimo odigrati što je bolje moguće, i naravno, uzeti što više bodova. Ono što tražim od igrača je da zajedno rastemo, da imamo jak mentalitet i da iskoristimo preostale tjedne što je bolje moguće. Znam da je moj tim kvalitetan tim, očekujem da pokažu ono što pokazuju svakodnevno na treninzima. Pozitivan sam oko sutrašnje utakmice i mogu mirno spavati', poručio je trener Paolo Tramezzani i dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Dat ćemo svoj maksimum. Pripremili smo se za njih najbolje moguće i idemo pobijediti utakmicu. Očekujem tešku utakmicu, pogotovo s te neke fizičke strane, ali mislim da smo se odlično spremali ovaj tjedan i tjedan prije, idemo na pobjedu i puni smo samopouzdanja.' Prema viđenom u 2024. Lokosi su favoriti. posljednji put su zabilježili poraz 17. veljače i to protiv lidera Rijeke, pa nakon toga zabilježili tri prvenstvene pobjede (Slaven Belupo, Rudeš, Hajduk) i jednu u Kupu (Osijek). Ove godine svladali su Dinamo na Maksimiru i Hajduk na Poljudu, a usto su tri boda upisali u Koprivnici i Velikoj Gorici tako da su na strani opasni, jako opasni. 'Idemo odigrati onako kako znamo i kao svaki put vjerujemo da možemo do pobjede', sukus je razmišljanja svih na Kajzerici.

Slaven Belupo – Osijek (18, MAXSport 1)

Njihov ovosezonski susret u Koprivnici završio je pobjedom domaćina 1:0, dok su Osječani dvaput bili uvjerljivo bolji na Opus Areni (6:1 i 4:1). 'Idemo po pobjedu, ja sam maksimalno uvjeren u pobjedu. Tri standardna igrača nam izostaju, zbog kartona i ozljeda nema Štrkalja, Agbekpornua i Lepinjice. Što je tu je, igrat će drugi igrači. Vjerujem u druge igrače i nadam se da će biti dobro', kazao je trener Slaven Belupa Roy Ferenčina u najavi utakmice s Osijekom te dodao:

'Pauzu smo odlično iskoristili, dobro smo se energetski obnovili. Odigrali smo prijateljsku utakmicu protiv slovenske Olimpije, koja je trenutno drugoplasirana momčad slovenskog prvenstva. Bila je to odlična utakmica. Utakmica u kojoj smo imali potpunu dominaciju završila je 1:0, a trebala je završiti 4:0 za nas.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Optimizam i kod gostiju…

'Normalno da očekujemo jako tešku utakmicu. Respektiramo Slaven Belupo, ali idemo po ta tri vrlo bitna boda. Smirili smo glave, analizirali proteklih dana naše prethodne utakmice i resetirali se, da bismo u Koprivnici bili što bolji. To nam je svima trenutno najvažnije, nastojat ćemo doći do pobjede i preokrenuti stvari u svoju korist. Vrijeme je da proradimo u gostima, a negativan niz ostavljamo iza sebe, zaboravili smo ga i sada želimo započeti pozitivnu seriju. Imamo tri gostovanja za redom i pobjeda protiv Slavena sigurno bi nas podignula, poručio je lijevi bočni Osijeka Roko Jurišić i nastavio:

'Na nama je da u svakoj utakmici pokažemo da možemo i hoćemo, to ne smije biti upitno. Naravno da nam neće biti lako, težak je teren u Koprivnici, isto tako nas očekuje zahtijevan protivnik. No, idemo tamo pokazati da smo nešto promijenili u ovoj stanci s velikom željom za osvajanjem sva tri boda. Samo o tome sada razmišljamo.'