SUPERSPORT HNL

Evo gdje gledati utakmice čiji je ulog Europa; Varaždin dočekuje Istru, Rijeka Hajduka

16.04.2023 u 12:03

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu preostale dvije utakmice 29. kola Supersport HNL-a, Varaždin je domaćin Istri 1961 (15 sati), a Rijeka Hajduku (18 sati). Obje utakmice prenosi MAXSport 1 (MAXtv).

Ozljeda poremetila planove Varaždinaca, Istra bez MM dvojca

Varaždin je između dva kola odigrao pripremnu utakmicu s niželigašem Nedelišćem i pobijedio 9-0. Na toj utakmici došlo je i do jedne ozljede.

'Poremetila nas je ozljeda Vuka, koji je odigrao jako dobro prvih pola sata, a sada nećemo moći računati na njega, a poznato je da na lijevoj strani imamo problema u prvoj momčadi. Svi igrači jako dobro treniraju, čak nam je i kiša dobro došla, a vjerujem da je neće biti previše da ne bi bilo blata na terenima na kojima se pripremamo za nedjeljno prvenstveno nadmetanje. Osim Vuka u konkurenciji za sastav još uvijek neće biti Postonjski i Kolarić, dok su ostali spremni. Znamo da su sve ove godine naši međusobni susreti bili jako dobri, Istra 1961 je kvalitetna momčad, igraju jako lijepo, gaje svoj stil nogometa, imaju jako dobra otvaranja. Mislim da znamo kako treba s njima igrati, to samo treba izvršiti na terenu i morat ćemo biti na maksimumu jer vidjeli smo u njihovoj posljednjoj utakmici protiv Hajduka, kada su u minuti postigli dva gola, da možeš doći u probleme ako se protiv njih opustiš. Ponavlja, igramo kod kuće, dobro se pripremamo i dat ćemo sve od sebe pred svojom publikom da pobijedimo dobru Istru 1961.', prenose riječi trenera Varaždina Marija Kovačevića Varaždinske vijesti.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Čeka nas zahtjevan susret u gostima, protiv ekipe koja ima jaku obranu, kvalitetne pojedince i možda najopasnije napadače trenutno. Njima ide ove sezone uspješno, kao i nama rekao bih, a tamo se idemo natjecati i igrati, te probati izvući nešto pozitivno za nas. Što se igrača tiče, Majstorović i Marešić ne mogu igrati, a svi ostali su spremni. Lisica je po meni fit za igranje, a uvodim ga s minutama sve više, obzirom da se tek vratio. Naravno, teren je uvijek velika stavka za svaku utakmicu, a u Varaždinu je prošli put travnjak bio dobar. Bitnije mi je da je to ekipa koja isto želi igrati nogomet i nadmetati se. Ponekad se nama dogodi da tijekom 90 minuta igračima padne koncentracija ili se dogodi neka situacija s kartonima, pa se zbog toga događaju neke greške, što je i normalno – radimo na tome da ih bude što manje. Utakmice protiv Varaždina nisu lake i trebamo što više kontrolirati igru na terenu kako nas oni ne bi iznenadili u nekim trenucima. Ako se postavimo, smatram da možemo odnijeti pobjedu', izjavio je trener Istre Gonzalo Garcia.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Oprez u Rijeci, Hajduk će pokušati do pobjede na drugačiji način

'Mislim da nema favorita u utakmici, sve je to 50:50. Mi smo u dobrom stanju, dobro igramo. Hajduku je otežavajuća okolnost što nema Livaje i Krovinovića, ali to ne znači da će biti lagano. Igra se Jadranski derbi i netko drugi će dobiti priliku', rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović.

Utakmicu protiv Hajduka najavio je i kapetan Nediljko Labrović.

'Homogena smo cjelina, iz svake greške izvlačimo pouke. Prihvatili smo taj pritisak, ako to tako možemo nazvati. Uz zajedništvo samo trebamo tako nastaviti', rekao je 'Labrović.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Hajduka Ivan Leko utakmicu je najavio ovim riječima:

'Čeka nas teška utakmica, Rijeka je po broju osvojenih bodova najbolja u 2023. godini, mladi su, poletni, dobro igraju nogomet s dobrim trenerom. Mi dolazimo oslabljeni. Dobar izazov za nas. Da pokažemo da nismo 11 ili 12 igrača, nego grupa od 17 ili 18 igrača koja može odoljeti pritisku', započeo je strateg Bijelih pa se osvrnuo na izostanke Marka Livaje i Filipa Krovinovića koji zbog tri žuta kartona ne konkuriraju za ovu utakmicu.

'Marka se ne može zamijeniti. Ne može ni Real zamijeniti Benzemu, a ni City Haalanda. On je nama najbolji u svemu, ključan, lider. Pokušat ćemo igrati nešto drugo i dobiti na drugačiji način.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.