POČELE TRZAVICE

Euro 2020: Vladi bolji Poljud nego Maksimir

07.01.2014 u 22:06

Bionic
Reading

Iako je Hrvatska tek u procesu kandidatura za organizaciju Eura 2020. godine, već su se pojavile nesuglasice na relaciji između Hrvatskog nogometnog saveza i Vlade. Dok u HNS-u žele da se utakmice Eura igraju na Maksimiru, iz Vlade poručuju kako je jeftinije urediti splitski Poljud

Hrvatska kandidatura za organizaciju Eura 2020. godine lijepa je priča, ali je još u povojima. Istina, Hrvatski nogometni savez je poslao UEFA-i hrvatsku kandidaturu, no još se razgovara koji bi grad bio domaćinom. Predsjednik HNS-a Davor Šuker najradije bi da to bude Zagreb, no glavni grad ima rak ranu zvanu Maksimir u koji se treba uložiti velik novac kako bi stadion bio funkcionalan i prihvatljiv tako velikom natjecanju kao što je Europsko nogometno prvenstvo.

Kako prenosi Jutarnji list, u Vladi ne žele davati ogromne svote za uređenje Maksimira, već bi radije da to sve bude na Poljudu jer je navodno uređenje splitskog stadiona kudikamo jeftinije nego zagrebačkog.

'Ministar Jovanović smatra da država ne može preuzeti obvezu izgradnje stadiona u Zagrebu kad već u Splitu imamo stadion u koji je potrebno uložiti znatno manje novca da zadovolji potrebne karakteristike, a to je 55.000 mjesta', prenosi Jutarnji list riječi pomoćnika ministra Jovanovića Petra Skansija.

Cijeli članak pročitajte ovdje