taktički trik dalića

Englezi upozoravaju svog izbornika: Ovako su te Hrvati zadnji put izigrali...

12.10.2018 u 11:12

Bionic
Reading

Engleski mediji po svom običaju uglavnom se bave svojim nogometašima uoči utakmice s Hrvatskom, a jedino Daily Mail upozorava na opasnosti Dalićeve izabrane vrste i taktički trik kojim je zadnji put potopljen Gareth Southgate...

Na Rujevici ćemo ovog petka uživati u reprizi polufinala Svjetskog prvenstva, uoči kojeg su engleski mediji tada sredinom srpnja podcjenjivanjem motivirali hrvatske nogometaše da ostvare svoju najveću pobjedu u povijesti.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Englezi si ne mogu pomoći, njihov stil pisanja i komentiranja sportskih događaja već dugo se svodi na to da ne vide dalje od onog što se događa na Otoku pa tako i u najavi nove utakmice Hrvatske i Engleske malo se toga može pročitati o Dalićevim izabranicima.

BBC se recimo fokusirao na hvaljenje hrabrosti izbornika Garetha Southgatea koji je za ovaj susret angažirao dva tinejdžera, od kojih Mason Mount igra za Derby County u drugoj ligi.

'Utakmica s Hrvatskom na SP-u u Rusiji pokazala je da je Engleska taktički inferiorna drugim elitnim reprezentacijama i Southgate to sada pokušava promijeniti,' zaključuje portal ugledne javne televizije.

Sky Sport se tek bavi izjavama engleskog izbornika te nudi svojim čitateljima na portalu da izaberu momčad koju bi voljeli vidjeti na terenu na Rujevici.

Guardian pak smatra da će igranje Engleske po prvi put u povijesti pred praznim tribinama biti nestvarno te pretpostavlja da će neki njihovi navijači s obližnjih balkona pokušati pratiti što se događa.

'Epska večer u Moskvi, sa 78 tisuća ljudi na stadionu Lužnjiki, činit će se kao nešto što se davno dogodilo,' komentar je ovog dnevnika.

Najdalje u analizi otišao je Daily Mail koji upozorava Southgatea da bi mu Luka Modrić i Ivan Rakitić mogli ponovo napraviti štetu ako bude neoprezan te otkriva taktički trik koji je Dalić koristio u Moskvi.

Naime, s visokim dolascima Vrsaljka i Strinića u fazu napada Rebić i Perišić mogli su ući više u sredinu, vezati na sebe stopere i dio veznjaka te tako dati više prostora Modriću i Rakitiću za kreaciju, kao i Mandžukiću za ubacivanje između obrambenih linija što se u produžetku pokazalo kobnim za Engleze.

Daily Mail savjetuje Southgateu promjenu taktike i igranje s četvoricom u stražnjoj liniji, no jasno je da će i hrvatski i engleski izbornik iskušati neke sasvim nove stvari u ovom susretu pa možemo samo nagađati čije će zamisli ova put donijeti pobjedu...