korak naprijed

Englezi pokazali svima: Novi način pucanja penala je sjajna novost!

20.12.2017 u 16:19

Bionic
Reading

U engleskom Liga kupu na snazi su nova pravila izvođenja udaraca s bijele točke ako rezultat bude izjednačen nakon 120 minuta igre. Na utakmici Leicestera i Manchester Cityja pokazalo se to odličnom novošću u nogometu...

Stari format izvođenja penala uskoro će u potpunosti otići u povijest. U engleskom Liga kupu iskušan je još jednom novi format odluke s bijele točke nakon što na utakmici Leicestera i Manchester Cityja nije bilo pobjednika nakon 120 minuta i dojam je vrlo pozitivan.

  • +11
Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Phil Noble

Podsjetimo, prema starom formatu momčadi bi pucale penale naizmjenično pa je ona druga nakon prve četiri serije stalno bila pod velikim pritiskom, jer u slučaju promašaja ne bi imala pravo na ispravak.

Novi format je poput 'tie-breaka' u tenisu. Jedna momčad puca prva pa zatim dva igrača protivničke momčadi pucaju sljedeći. U nastavku za svaku ekipu pucaju po dvojica pa se pritisak iz serije u seriju mijenja s jedne na drugu stranu, što je posebno bilo vidljivo na utakmici u Leicesteru u utorak.

Autor: YouTube

Domaći sastav bio je u egalu i imao u dva navrata vodstvo, no Guardioline zvijezde nisu se dale smesti. Kod 4:3 za ManCity na redu su bila dva izvođača Leicestera, a barem jedan je morao zabiti kako bi se nastavilo natjecanje. Prvo je promašio cijeli gol Jamie Vardy, a onda je Bravo obranio i Mahrezu pa je nadama Leicestera došao kraj.

U svakom slučaju, dobar izum Fife i ugodna novost u nogometu koju će zasigurno uskoro biti dio svih natjecanja na ispadanje...