STARI ZNANAC

Englez Michael Oliver sudi Hrvatima i Brazilcima. Samo da se ne ponovi Anfield...

08.12.2022 u 08:51

Bionic
Reading

Engleski sudac Michael Oliver (37) sudit će četvrtfinalni ogled Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila u petak, 9. prosinca na stadionu Education City u Al Rayyanu

Asistirat će mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick. Četvrti sudac bit će Alžirac Mustapha Ghorbal. Nizozemac Pol van Boekel je VAR sudac, Talijan Massimiliano Irrati je asistent VAR-a, dok će na VAR zaleđe paziti Amerikanka Kathryn Nesbitt.

Oliver sudi u elitnom razredu engleskog nogometa od 2010. godine, od 2012. godine ima Fifinu značku, a od 2018. je u Uefinoj elitnoj skupini sudaca.

Na ovom Svjetskom prvenstvu je već sudio dvije utakmice, Meksiko - Saudijska Arabija (2:1), te Kostarika - Japan (1:0).

'Vatrenima' je do sada sudio već četiri puta, a zanimljivo sudio je i posljednju utakmicu između Hrvatske i Brazila, prijateljski ogled na Anfieldu u lipnju 2018. koji je 'selecao' dobio 2:0.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Sudio nam je i u susretu Lige nacija protiv Portugala koji smo izgubili 3:2, zatim prijateljski dvoboj protiv Južne Koreje 2013. godine, kada su 'vatreni' slavili sa visokih 4:0.

Posljednji put sudio nam je u listopadu prošle godine u kvalifikacijama za ovo SP na Cipru gdje je hrvatska vrsta slavila 3:0.

>> Pogledajte podcast Qatarza - sve o Svjetskom prvenstvu u Katru

Izvor: tportal.hr