teška ozljeda

Emotivni Niko Kranjčar otvorio dušu: Ovo je noćna mora!

22.03.2017 u 18:09

Bionic
Reading

Pet mjeseci nakon teške ozljede koljena bivši hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar (32) još uvijek je izvan stroja, a prema posljednjim prognozama, na travnjak se neće vratiti prije svibnja...

Kranjčar se ozlijedio u listopadu prošle godine na treningu svog Glasgow Rangersa. Bivšeg kapetana Dinama, ali i bivšeg nogometaša Hajduka, iznijeli su s travnjaka na nosilima, a pretrpio je tešku ozljedu prednjeg križnog ligamenta.

'Ova ozljeda je noćna mora. Bez ikakve sumnje, ovo je najteža ozljeda koju sam imao u karijeri. Do sada sam najduže pauzirao oko dva mjeseca, a sada bi pauza mogla potrajati između šest i devet mjeseci', kazao je Niko Kranjčar za klupsku televiziju i iskreno priznao:

'Oporavak je dugačak i usamljen put. Tijekom oporavka imam uspone i padove. Najlakše bi bilo odustati, ali ne želim se predati. Uvijek postoji glas u glavi kojim vam govori da izdržite, ali nije lako...'

Priznao je kako mu odluku da izdrži olakšava podrška koju mu pružaju djevojka, hrvatska glumica Zrinka Cvitešić, obitelj i prijatelji.

'Postoje dani kada je teško gledati utakmice, poželiš zaigrati. Ova ozljeda je frustrirajuća, ali imam dovoljno motivacije da izdržim. Moram biti strpljiv. Trenutačno idem na rehabilitaciju i radim neke vježbe. Bitno je posve se oporaviti prije nego što počnem raditi najteže vježbe', kazao je bivši veznjak Tottenhama, Portsmoutha, Queens Park Rangersa, kijevskog Dinama i New York Cosmosa.

Kranjčar je u redove Glasgow Rangersa stigao u lipnju prošle godine potpisavši ugovor na dvije sezone. Otkrio je kako je njegov cilj biti maksimalno spreman do početka iduće sezone.

'Uskoro dolazi svibanj i nadam se da ću se tada pridružiti dečkima, proći pripreme i odraditi kvalitetnu sezonu', zaključio je Kranjčar koji je u dresu hrvatske reprezentacije sakupio 81 nastup i postigao 16 golova.