SJAJAN U BANJOJ LUCI

Emilu Milihramu četvrti europski naslov

04.06.2015 u 17:45

Bionic
Reading

Najuspješniji hrvatski kanuist na divljim vodama 32-godišnji Varaždinac Emil Milihram obranio je naslov europskog prvaka u disciplini klasičnog spusta, na 10. EP-u u spustu na divljim vodama koje je u četvrtak započelo u Banjoj Luci

Milihram je do novog naslova, četvrtog na europskim prvenstvima, a devetog ukupno s najvećih natjecanja, ako mu se doda i pet uzastopnih svjetskih naslova, ponovno stigao ponovno na vrlo uvjerljiv način. Samozatajnom Varaždincu je za spust po nabujalom Vrbasu trebalo 12 minuta, 40 sekundi i 14 stotinki, dok je prvi sljedeći, Nijemac Normen Weber za Milihramom zaostao 11.75 sekundi.

Francuz Stephane Santamaria bio je samo četiri stotinke sporiji od Webera i osvojio je brončano odličje.

Osim Milihrama, od hrvatskih kanuista u utrci je nastupio i Jadran Zonjić koji je osvojio 13. mjesto s vremenom 13:29.07. U konkurenciji kajakaša (K-1) Damjan Kukec je u klasičnom spustu osvojio 24. mjesto (12:16.81), a naslovom europskog prvaka okitio se Nijemac Andreas Heilinger (11:38.02).

U konkurenciji kajakašica europskom prvakinjom postala je Njemica Alke Overbeck. Zbog visokog vodostaja i prebrzog toka vode za petak su odgođena natjecanja kanuistica i kanuista-dvojaca, gdje su u konkurenciji tri hrvatske posade. Prema predviđenom programu u petak bi na rasporedu trebala biti i ekipna natjecanja u disciplini klasičnog spusta za sve kategorije.