CIJENA SITNICA

El Chiringuito: Gotovo je, Messi ima novi klub!

08.05.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Ova će vijest razočarati navijače Barcelone koji su se nadali povratku argentinskog čarobnjaka Lea Messija u redove katalonskog giganta

Argentinac Lionel Messi nedavno je samovoljno napustio kamp PSG-a i otišao u Saudijsku Arabiju kako bi promovirao tamošnji turizam. Sve je očitije da su se u Riadu sklapali ozbiljniji nogometni poslovi.

Najboljeg igrača Svjetskog prvenstva klub je suspendirao na dva tjedna, no stvari su se zakomplicirale te se klub plasirao informaciju kako Messi nema namjeru više zaigrati za PSG.

Messi je obranu objavio preko društvene mreže Instagram:

'Mislio sam da ćemo kao i uvijek imati slobodan dan nakon utakmice. Putovanje sam već bio organizirao i nisam ga mogao otkazati jer sam ga već ranije zbog obaveza odgađao', kazao je Messi te zaključio:

'Ispričavam se suigračima i čekam da vidim što će klub odlučiti.'

Danas stiže vijest koju kao ekskluzivu objavljuje El Chiringuito TV. Ona kaže da je argentinski čarobnjak prihvatio ponudu Al Hilala, četvrtoplasirane momčadi saudijskog prvenstva.

Bogati klub je skovao plan te sve dogovorio s negdašnjim Messijevim suigračem u Barceloni Sergiom Busquetsom, a radi se i na dovođenju Jordija Albe koji prije toga mora dogovoriti raskid ugovora s Barcom. Koridor je to kojim su u svoje redove 'priveli' i Messija.

izlet u Saudijsku Arabiju

Messi nakon suspenzije ponovno trenira s PSG-om

Lionel Messi ponovno trenira s PSG-om, priopćila je momčad Ligue 1 u ponedjeljak, nakon što je napadač suspendiran jer je putovao u Saudijsku Arabiju zbog čega je propustio trening.

Francuski mediji izvijestili su da je Messi suspendiran na dva tjedna nakon puta u Saudijsku Arabiju, za kojeg nije dobio odobrenje kluba, kada je trebao trenirati s momčadi dan nakon poraza od 1-3 od Lorienta prošli mjesec.

Messi, koji se u petak ispričao PSG-u i svojim suigračima, izostavljen je iz momčadi za njihovu pobjedu od 3-1 kod drugoplasiranog Troyesa u nedjelju.

PSG je na društvenim mrežama objavio sliku Messija kako trenira, uz natpis: "Argentinski napadač Paris Saint-Germaina vratio se na trening u ponedjeljak 8. svibnja."

PSG ima šest bodova više od Lensa i osam ispred Marseillea četiri kola prije kraja sezone.

Messijeva budućnost u PSG-u predmet je mnogih nagađanja posljednjih dana.

Podsjetimo, izvor blizak argentinskom kapetanu izjavio je za Reuters da je primio službenu ponudu da se sljedeće sezone pridruži saudijskom klubu Al-Hilalu, a obnavljanje ugovora u PSG-u nije u planu za argentinsku zvijezdu koja sljedeći mjesec puni 36 godina.

Naftom bogata nacija imenovala je Messija svojim turističkim ambasadorom prošle godine, a on je posjetio Džedu u svibnju 2022.

Vratio se u siječnju kako bi odigrao prijateljsku utakmicu s PSG-om protiv momčadi zvijezda saudijske lige. (HINA)

Detalji vezani uz Messijev prelazak u Saudijsku Arabiju nisu poznati. Ranije se pisalo kako mu Al Hilal nudi 400 milijuna eura za jednu sezonu.

Postane li ova vijest službena, nakon nezadovoljstva navijača PSG-a koji su se pobunili protiv skupocjenih zvijezda momčadi među kojima je i Messi, razočarani će biti i navijači Barcelone koju su vjerovali u njegov povratak u katalonskog giganta.

Njegove suze na rastanku s Barcom u kolovozu 2021. još se pamte.