VISOKO LETE

EHF predstavio Srbiju! Njihov izbornik dotakao se u izjavama hrvatskih rukometaša pa je jasno kako u susjedstvu gledaju na našu reprezentaciju

31.12.2021 u 18:04

Bionic
Reading

EHF je na službenoj stranici predstavio Srbiju, a za hrvatsku javnost to je zanimljivo, jer su te dvije reprezentacije u skupini C na Euru koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj

Uz Hrvatsku i Srbiju u skupini su još Francuska i Ukrajina, a pošto dalje prolaze dva nacionalna sastava jasno je da bi dvoboj između nas i susjeda mogao biti odlučujući. Nakon loših rezultata na nedavnim velikim natjecanjima, Srbija je 2020. odlučila preokrenuti stvari i na čelo dovesti stranog izbornika, stigao je Španjolac Toni Gerona.

Pokazalo se to kao dobra odluka jer na Euro dolaze s većim očekivanjima nego prije. Izgledali su probuđeno u kvalifikacijama koje su završili na prvom mjestu u skupini 1. Njihovi uspjesi uključivali su pobjedu nad olimpijskim prvakom Francuskom 27:24 i remi u uzvratu 26:26.

'Naša očekivanja su velika i sretni smo što smo ponovno zajedno. Nema puno vremena za pripreme, ali nadam se dobrom rezultatu na prvenstvu. Vjerujem u ovu momčad, naše trenere i mislim da možemo ostvariti svoj cilj. Imali smo dobru kvalifikacijsku kampanju, imamo dobru atmosferu u momčadi i zato su očekivanja veća nego inače', reklo je desno krilo Darko Đukić.

Ključ Srbije bit će jaka obrana, dobra kemija među samim igračima i želja za dokazivanjem.

'Normalno je imati mali pritisak pred Euro, međutim, mislim da smo do sada napravili dobre stvari. Vjerujem u svoje igrače i cijelu momčad oko nas. Ovo prvenstvo neće biti lako, ali ako želite postići cilj, morate vjerovati u sebe', izjavio je izbornik Gerona i dodao:

'Kako ja to vidim, obrana bi nam trebala biti najjača karika u prvim utakmicama.'

Što je s njihovim protivnicima u skupini?

'Planiranje za trenere nije lak zadatak zbog zdravstvene situacije. Otvaramo protiv Ukrajine, nova momčad s novim trenerom. Ne mislim o njima kao o lakom protivniku, ali nam je potrebna pobjeda za samopouzdanje na početku prvenstva. Očekuje nas pomlađena Hrvatska, ali s igračima kao što su Duvnjak i Cindrić oni su jaka momčad. Što se Francuske tiče, svi znaju za naše posljednje rezultate protiv njih, ali oni dolaze kao olimpijski prvaci. Jako ih poštujem i neće biti lako. Za sada moramo ići korak po korak', pričao je Španjolac na klupi Srbije.

Igrači ne skrivaju optimizam…

'Jedva čekamo početak. Vrijedno treniramo i ovo će biti odlična prilika za dokazivanje. Iako su očekivanja velika, moramo ići korak po korak i fokusirati se na utakmicu po utakmicu. Ne želimo biti pod pritiskom iako znamo da smo dobra momčad', napomenulo je lijevo krilo Vanja Ilić.