hoće li mu se ispuniti želja?

Egipćanin Mohamed Salah uoči večerašnjeg uzvrata Reala i Manchester Cityja prisjetio se tužne 2018. godine, Ramosovog nasrtaja i Kariusovih grešaka

04.05.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Liverpool je svoj dio posla odradio u utorak, kada je na stadionu De la Ceramica sa 3:2 (op.a., ukupno 5:2) pobijedio Villarreal te ušao u pariško finale Lige prvaka. O drugom sudioniku završnice odlučuju Real i Manchester City, s time da uoči uzvrata Englezi imaju prednost jednog gola zbog pobjede 4:3

Jürgen Klopp i društvo iz Liverpoola moći će opušteno gledati večerašnji uzvrat sa Santiago Bernabeua, jer oni su svoj dio posla odradili u utorak kod Villarreala.

Istina, ni njima nije bilo jednostavno, jer su nakon prvog poluvremena gubili 2:0, ali i igrali ispod svojih mogućnosti. No, u nastavku je stigao potpuni preokret, u 12 minuta zabili su tri gola i stigli do ukupne pobjede 5:2 koja ih je odvela u njihovo deseto finale najelitnijeg klupskog natjecanja. U dosadašnjih devet nastupa momčad s Anfielda je slavila šest, a izgubila tri put.

Liverpool je bio europski prvak 1977., 1978., 1981., 1984., 2005. i 2019., dok je finala gubio 1985., 2007. i 2018.

Te 2018. godine, u kijevskom finalu Redsi su poraženi od Reala 3:1, a s tog se okršaja posebno pamte greške golmana Lorisa Kariusa kod Benzeminog gola, ali i udarca Garetha Balea za 3:1.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Imao je Karius i dobrih intervencija, ali te su greške definitivno obilježile tužnu Liverpoolovu večer. Baš kao i Baleove škarice za 2:1, ali i hrvački zahvat Sergija Ramosa nad Mohamedom Salahom, zbog kojeg je Egipćanin morao ranije s terena.

I zato je njegova želja, uoči uzvratnog okršaja Reala i Manchester Cityja, posve razumljiva.

'Želim u finalu Real Madrid! City je stvarno dobra momčad, igrali smo protiv njih nekoliko puta ove sezone, ali ako me pitate osobno koga bih želio, kažem vam da je to Real! Naravno zbog izgubljenog finala 2018. godine', vrlo jasan bio je Salah.

  • +6
Villarreal - Liverpool, Liga prvaka, Alisson Lo Celso prekršaj, 3.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia