TRENER LIVERPOOLA

Jurgen Klopp izborio četvrto finale Lige prvaka: Osjećam se kao da je prvo, moji dečki su mentalna čudovišta

04.05.2022 u 08:54

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola lovit će svoj sedmi naslov europskog prvaka u desetom finalu elitnog natjecanja Starog kontinenta. Nakon 2:0 u prvoj utakmici Englezi su slavili i u polufinalnom uzvratu kod Villarreala 3:2 (0:2) čime su se plasirali u finale Lige prvaka, kojem je domaćin Pariz 28. svibnja

Nije sve išlo tako glatko, nakon prvih 45 minuta stvari su bili na početku, Španjolci su neutralizirali zaostatak iz prvog susreta. Dia i Coquelin su u 3. i 41. minuti zabijali za vodstvo domaćina 2:0.

'Dečkima sam prije utakmice rekao da nakon susreta želim pročitati naslov u kojemu će pisati da su mentalna čudovišta bila u gradu. Ali sada je naslov drugačiji jer nas nije bilo u prvom poluvremenu, dok smo se u drugome vratili', rekao je trener Liverpoola Jurgen Klopp neposredno nakon utakmice.

No, u nastavku se dogodio potpuni preokret. Od 62. do 74. minute Liverpool je dao tri gola (Fabinho, Diaz i Mane) i na kraju bez velike drame izborio finale.

'To je uistinu nevjerojatno. Ne znam kako bi to Španjolci nazvali, možda mentalidad monstruosa, ali baš takvi smo bili u drugome poluvremenu', naglasio je Klopp koji je u drugom poluvremenu na klupi ostavio Portugalca Dioga Jotu te u igru ubacio Luisa Diaza, strijelca izjednačujućeg gola.

  • +28
Villarreal - Liverpool 2:3 (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO

'Jota nije bio problem. Imali smo 11 problema u prvom poluvremenu, Nismo bili svoji. Trebao nam je svježi igrač. Htio sam Salaha i Manea postaviti visoko i široko. Na kraju je sve ispalo dobro', izjavio je Klopp kojem će ovo biti četvrto finale Lige prvaka.  U sezoni 2012/13 njegova Borussia Dortmund je poražena od Bayerna 2:1. U neizvjesnoj utakmici Bavarci su slavili golom Robbena u 89. minuti. S Liverpoolom je igrao dva finala Lige prvaka zaredom: 2018. titulu je osvojio Real Madrid pobjedom 3:1, a 2019. Liverpool je bio bolji od Tottenhama s 2:0, što je klubu bila šesta titula europskog klupskog prvaka, a Kloppu prva. Unatoč tavom iskustvu izjavio je:

'Osjećam se kao da sam prvi puta došao do finala.'

Protivnik Liverpoolu bit će bolji iz uzvratnog dvoboja između Real Madrida i Manchester Cityja, a engleski sastav je u prvom susretu slavio sa 4:3

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.