'faraoni' sredili 'kauboje'

Egipatski izbornik Roberto Garcia Parrondo u jednoj je rečenici otkrio recept za pobjedu protiv Hrvatske

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 14.01.2023 01:11
  • Objavljeno 14.01.2023 u 01:11
Bionic
Reading

Egipćani su našim 'kaubojima' održali istinski sat rukometa, na samom startu SP-a slavili su uvjerljivo, 31:22. Hrvatska u ovom susretu nije imala ni trunku šanse, a nakon utakmice je egipatski izbornik, Španjolac Roberto Garcia Parrondo, pojasnio neke detalje ove velike i više nego zaslužene pobjede 'faraona'

Roberto Garcia Parrondo (43) je relativno friški rukometni 'umirovljenik'. Bogatu je igračku karijeru, u kojoj je igrao za Ademar Leon, Valladolid, Ciudad Real, Atletico Madrid i Pick Szeged završio 2017. godine u mađarskom Budakalaszu.

I odmah se prebacio u trenerske vode, radio je kao pomoćnik Raulu Gonzalezu Gutierrezu u momčadi skopskog Vardara i makedonske reprezentacije, a od 2018. godine je samostalno vodio Vardar. Od 2019. godine je i egipatski izbornik, a trenutno je trener njemačkog Melsungena u kojem igraju čak tri aktualna ili bivša hrvatska reprezentativca - Ivan Martinović, David Mandić i Domagoj Pavlović.

Španjolac na klupi 'faraona' sjajno je pripremio utakmicu protiv Hrvatske i više nego zasluženo slavio.

'Očekivali smo tešku utakmicu i zato smo sretni zbog velike pobjede, tim više jer je to bila prva utakmica ovdje na SP-u', kazao je Roberto Garcia Parrondo te otkrio recept za pobjedu protiv Hrvatske:

'Imali smo jako dobar napad, uz to smo cijelu utakmicu držali visoki intenzitet, a obrana je bila čvrsta.'

No, Egipćani ne misle tu stati. Sad im je praktički otvoren put prema četvrtfinalu.

  • +66
Hrvatska - Egipat, SP rukomet, 13.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Naš cilj je ovdje izboriti četvrtfinale, a kasnije što bude bit će. Teško je prognozirati u tom smjeru, tek smo na početku. Ima jako dobrih reprezentacija', zaključio je Roberto Garcia Parrondo.

Sreću nakon pobjede protiv Hrvatske nije skrivao ni Ali Zein koji je proglašen najboljim igračem utakmice.

'Odigrali smo veliku utakmicu i napravili veliki posao za budućnost. Atmosfera je bila sjajna i vjerujem da će takva ostati i u narednim utakmicama. Bili smo bolji od protivnika u svakom segmentu', kazao je Ali Zein.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal