UNITED ISPAO IZ FA KUPA

Eduardov gol za preokret Arsenala

03.01.2010 u 19:00

Bionic
Reading

Nakon što su hrvatski nogometaši obilježili subotnje oglede engleskog FA kupa, u nedjelju se i Eduardo upisao u listu strijelaca za svoj Arsenal u pobjedi nad West Hamom 2:1. No, priča dana na 'otoku' je ispadanje Manchester Uniteda od trećeligaša Leedsa

Nogometaši Arsenala izborili su plasman u četvrto kolo FA Kupa nakon što su na Upton Parku pobijedili West Ham 2:1, a pobjednički pogodak za 'topnike' postigao je hrvatski reprezentativac Eduardo u 83. minuti.

West Ham je poveo golom Alessandra Diamantia u 45. minuti i sve do 78. minute 'čekičari' su bili u vodstvu. Tada je Aaron Ramsey izjednačio, a pet minuta kasnije je Eduardo postigao drugi gol za Arsenal. Hrvatski napadač je proveo svih 90 minuta na terenu, a bio je to njegov peti gol ove sezone.

Nogometaši trećeligaša Leeds Uniteda priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u susretu trećeg kola FA Kupa na Old Traffordu Manchester United 1:0.

Pogodak odluke postigao je Jermaine Beckford u 19. minuti utakmice izazvavši oduševljenje među 9.000 gostujućih navijača. U nastavku utakmice ManU je pritiskao i stvarao prilike, no usprkos nekoliko odličnih prilika nije uspio izjednačiti.

Bila je to prva pobjeda Leedsa na Old Traffordu nakon 1981. godine. Posljednji put ManU je ispao u ovoj rundi natjecanja od nekog trećeligaša prije 26 godina od Bournemouth. Zanimljivo, od kada je Alex Ferguson menadžer kluba to je njegov prvi poraz u trećem kolu FA Kupa.


Branitelj naslova pobjednika FA Kupa, Chelsea rutinski je odradio susret trećeg kola pobijedivši na Stamford Bridgeu pred 40.000 gledatelja drugoligaša Watford 5:0.

'Bluesi' su sav posao obavili u prve 22 minute utakmice postigavši tri gola, a potom su u drugom dijelu potvrdili pobjedu. Strijelci su bili Daniel Sturridge (5, 68), John Eustace (15-autogol), Florent Malouda (22) i Frank Lampard (64).