KRUNA VELIKE KARIJERE

Eduardo u najpopularnijem klubu na svijetu!

08.07.2014 u 10:01

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva (31) otvorenim se pismom oprostio od dosadašnjeg kluba Šahtara i njegovih navijača, a na Flamengovoj stranici na wikipediji već je označen kao njihov novi igrač

Našem je napadaču istekao ugovor s ukrajinskim prvakom, a brazilski su mediji objavili da se nalazi pred potpisom ugovora za Flamengo. Prvi će put tako Eduardo zaigrati u zemlji u kojoj je rođen, a službena se objava transfera u klub iz Rio de Janeira očekuje uskoro. Na wikipediji ta je 'formlanost' već obavljena, ali službena potvrda dogovora još se čeka.

U međuvremenu je Eduardo poslao pismo Šahtarovim navijačima koje je objavljeno na službenoj klupskoj internetskoj stranici.

Evo što čeka Eduarda na Maracani


'Čast mi je što sam predstavljao tako fantastičan klub. Ponosan sam što sam bio dio momčadi koja je osvojila četiri naslova, a ovu bih priliku iskoristio da zahvalim brojnim važnim ljudima. Kao prvo, predsjedniku kluba Rinatu Ahmetovu jer mi je pružio priliku i vjerovao je u moj talent. Hvala treneru Mircei Lucescuu koji me je vodio i pružio mi priliku da igram i pobjeđujem u tako sjajnoj momčadi,' poručio je Eduardo i zaključio:

'Zahvaljujem svim svojim suigračima, a posebno našem kapetanu Dariju Srni. Njegovo prijateljstvo i stalna predanost na terenu i izvan njega uvijek su mi puno značili. I za kraj sam kao najvažnije ostavio navijače. Uvijek sam osjećao i cijenio vašu podršku. Od prve minute moga debija pružili ste mi osjećaj da sam dio Šahtarove obitelji i zbog toga ću vam zauvijek biti zahvalan. Proveo sam lijepo vrijeme u Šahtaru. I klubu i zemlji želim samo sve najbolje.'


Eduardo je u četiri sezone u dresu kluba iz Donjecka skupio 113 nastupa u svim natjecanjima, te postigao 36 pogodaka. Četiri je puta bio nacionalni prvak, tri puta pobjednik Ukrajinskog kupa i jednom Superkupa. Prije toga igrao je za Arsenal i Dinamo, a sada slijedi kruna karijere  u dresu službenonajpopularnijeg kluba svijeta.

Za Flamengo navija 32.6 milijuna ljudi, čime ovaj slavni klub iz Rio de Janeira koji igra na Maracani ima najveću navijačku bazu u svijetu (drugi je meksički Chivas sa 30.8 milijuna), a njihov derbi s Fluminenseom (Flu-Fla) jedan je od najpoznatijih derbija svijeta. Velika kruna karijere vrijednog Eduarda, igrača koji je zaslužio karijeru sa sretnim završetkom.

Priča iz Arsenala dosadašnji je vrhunac Eduardove karijere