BIVŠIMA ZABIO DVA GOLA

Eduardo: Pobijediti jaki Arsenal velika je stvar

04.11.2010 u 12:47

Bionic
Reading

Dvoboji Šahtara i Arsenala bili su posebni za našeg reprezentativca Eduarda da Silvu. Osim što je poseban osjećaj igrati protiv bivšeg kluba, Eduardo mu je i 'sprašio' dva gola, a jedan od njih bio je pobjednički

Iako je prije dva tjedna Arsenal slavio s uvjerljivih 5:1, Eduardo je povratak na Emirates zapamtio po ovacijama navijača, ali i svom golu. Naravno, nije ga želio slaviti, jer ipak ga je 'metnuo' bivšem klubu. Isto je tako bilo i u srijedu, kada je na Srninu asistenciju zabio za 2:1, donijevši svojoj novoj momčadi važnu pobjedu.

'Najvažnije je da smo pobijedili, bila je to posebna utakmica za nas. Bilo je jako teško, Arsenal je igrao dobro, ali ipak smo uspjeli dohvatiti pobjedu', izjavio je Eduardo, a prenosi internetska stranica Uefe.

'Vrlo je teško igrati protiv Arsenala kada povede, jer tada je posebno opasan iz kontri. Morali smo preuzeti velik rizik u igri da zabijemo gol za izjednačenje. Pogotke smo postizali u najbolje vrijeme. Velika je stvar pobijediti ovakav Arsenal.'

Iako je Arsenal u prvoj utakmici lako došao do pobjede, sada je u Donjecku priča bila posve drugačija. Razlog tome je bolja igra ukrajinske momčadi, koju čini i nekoliko Brazilaca.

'Imamo odličnu momčad. Naši igrači su tehnički jako potkovani, a imamo i dosta Brazilaca kao što su Jadson, Willian ili Luiz Adriano, koji vole preuzeti loptu i igrati se s njom. Šahtar je klub koji definitivno ide u pravom smjeru', zaključio je Eduardo.