el matador na old traffordu

Edinson Cavani u Manchester Unitedu dobio ugovor života, a onda je odmah odlučio uzeti i 'sveti broj' na dresu

06.10.2020 u 13:43

Bionic
Reading

Doslovno u posljednjim minutama ovog produženog prijelaznog roka Manchester United uspio je potpisati 'kapitalca'. Na Old Trafford je 'sletio' proslavljeni urugvajski napadač Edinson Cavani (33). Popularni El Matador i njegovi menadžeri odradili su fantastične pregovore te je Urugvajac potpisao najizdašniji ugovor u karijeri

Edinson Cavani je posljednjih sedam godina igrao za PSG, a prije toga je nosio dres Napolija, Palerma i Danubija. U karijeri je zabio 341 gol u 556 utakmica, pri čemu rekordnih 200 golova u dresu PSG-a. Zabio je i 50 golova u 116 nastupa za urugvajsku reprezentaciju.

Cavani je s 'crvenim vragovima' potpisao ugovor na jednu sezonu s mogućnošću produljenja za sljedeću godinu. No, u cijeloj su priči Cavani i njegovi predstavnici odradili sjajan posao jer Urugvajac je za dolazak na Old Trafford dobio ugovor života.

Engleski mediji otkrivaju kako će popularni El Matador imati godišnji ugovor od čak 12 milijuna eura, tjedna će mu plaća biti oko 250.000 eura, a uz dodatne bonuse (navodno će mu plaćati za svaki zabijeni gol!) konačna zarada mogla bi biti i 30 posto veća. Usporedbe radi, u PSG-u je Cavani zarađivao 10 milijuna eura na godinu...

Spomenimo i to kako je Cavani cijelo vrijeme u tajnosti pregovarao s Unitedom, a to je bio i jedan od razloga zašto su 'crveni vragovi' odustali od dovođenja našeg Marija Mandžukića koji je kao i El Matador slobodan igrač, ali je u isto vrijeme tražio čak tri puta manji ugovor.

'Manchester United jedan je od najvećih klubova na svijetu i prava je čast biti ovdje. Jako sam puno radio tijekom slobodnog vremena i želim se natjecati i predstavljati ovaj nevjerojatni klub', kazao je Edinson Cavani za klupsku stranicu i dodao:

'Jedva čekam doživjeti atmosferu Old Trafforda, kada će se navijači vratiti na stadione.'

Unitedov menadžer Ole Gunnar Solskjaer nije skrivao zadovoljstvo učinjenim poslom.

'Edinson je iskusni vrhunski profesionalac koji uvijek daje sve za svoju momčad. Siguran sam da će u našu momčad unijeti energiju, moć, vodstvo i sjajan mentalitet, ali, što je najvažnije, donijet će i golove. Do sada je imao briljantnu karijeru, osvajao je trofeje u gotovo svakom klubu u kojem je igrao, a na najvišoj razini ima još toliko toga za dati', naglasio je Solskjaer.

Kako bi odmah pokazao da misli ozbiljno, Edinson Cavani je odabrao i broj koji će nositi na dresu 'crvenih vragova'. Odlučio se za 'sveti broj' momčadi s Old Trafforda, legendarnu 'sedmicu'! I odmah izazvao burne reakcije navijača Uniteda na društvenim mrežama.

Naime, u bogatoj povijesti Manchester Uniteda dres s brojem 7 nosili su velikani kao što su Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo, Michael Owen, a kasnije oni puno neuspješniji epizodisti na Old Traffordu Angel di Maria, Alexis Sanchez, Memphis Depay...

'Znam da će mi ta 'sedmica' biti veliki teret na leđima, ali vjerujem da ću ga opravdati', kazao je ambiciozni Cavani od kojeg navijači Manchester Uniteda očekuju čuda. Jer uzeo je ogroman novac, uzeo je i 'svetu sedmicu', pa sad sve to mora i opravdati.