uzbuđenje uoči ždrijeba

Dvije 'skupine smrti' prijete Dinamu: Ovi klubovi napunili bi Maksimir bez obzira na cijenu ulaznica…

29.08.2019 u 08:40

Bionic
Reading

Ovog četvrtka Dinamo će saznati tko će mu biti protivnici u grupnoj fazi Lige prvaka, a gotovo sigurno će na Maksimiru gostovati najmanje jedan europski velikan, a možda i više njih…

Pred Dinamom je nagrada za trud njegovih nogometaša tijekom ljetnih mjeseci. Izborena je grupna faza Lige prvaka, zarađeni su milijuni, a ždrijeb koji će biti održan u Monte Carlu s početkom u 18 sati ovog četvrtka odredit će kog će 'modri' ugostiti tijekom jeseni.

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Kao što već svi znaju, Bjeličina momčad nalazi se u trećoj jakosnoj skupini pa bi uz malo sreće mogla izvući bar jedan klub 'po mjeri' i boriti se za europsko proljeće, no s druge strane, na Maksimir će prema svemu sudeći stići barem jedan velikan.

Naime, u prvoj jakosnoj skupini samo je Zenit manje atraktivan, dok su tu još Barcelona, Bayern, Juventus, PSG, Liverpool, Chelsea i Mancester City, krema nogometne Europe.

U drugom su pak Real Madrid, Atletico, Tottenham, Ajax, Borussia Dortmund i Napoli.

Svi navedeni klubovi bez problema bi napunili Maksimir do vrha koju god cijenu ulaznica uprava Dinama stavila pa čelnici zagrebačkog kluba mora da zadovoljno trljaju ruke.

Bezbroj je kombinacija, a u većini na Maksimir dolaze jedan ili dva europska velikana, na radost zagrebačke publike.

Naravno, bez pokušaja kalkulacija stvaranjem 'skupine smrti' nema novinarske najave ždrijeba Lige prvaka pa izdvajamo dvije mogućnosti: Liverpool, Atletico i Atalanta te Manchester City, Real Madrid i Leipzig.

Kako god ispalo, gledat ćemo na Maksimiru vrhunski nogomet ove jeseni, jer tko god je izborio nastup u Ligi prvaka, nije u nju zalutao…

Ždrijeb Lige prvaka, jakosne skupine:

  1. Barcelona, Juventus, PSG, Bayern, Chelsea, Manchester City, Liverpool, Zenit
  2. Real, Atletico, Borussia D., Tottenham, Napoli, Šahtar, Benfica, Ajax
  3. Lyon, Inter, Dinamo, Olympiacos, Salzburg, Brugge, Valencia, Bayer
  4. RB Leipzig, Galatasaray, Lokomotiv, Genk, Lille, Crvena Zvezda, Slavia, Atalanta