SVIJET SE SJEĆA VELIKANA

Dvije godine od nesreće: Obitelj Schumacher skriva istinu

29.12.2015 u 11:50

Bionic
Reading

Michael Schumacher teško je ozlijedio glavu 29. prosinca 2013. godine na skijanju u francuskom Meribelu. Dvije godine poslije i dalje je nepoznato zdravstveno stanje u kojem se trenutno nalazi...

Zdravstveno stanje sedmerostrukog F1 prvaka posljednjih tjedana ponovo je aktualna tema u medijima, što i nije čudno jer je upravo 29. prosinca prije dvije godine teško stradao i završio u induciranoj komi, a javnost nema jasne informacije u kakvom se stanju sada nalazi.

Tjednik Bunte digao je prašinu svojom objavom da je Schumi počeo hodati uz pomoć fizioterapeuta, što je obitelj odmah demantirala, no glasnogovornica Sabine Kehm nije htjela otkriti kakvo je zapravo stanje. Sudeći prema toj reakciji, sigurno da je znatno gore.

Obitelj skriva istinu i tako će i nastaviti u budućnosti. Putem odvjetnika Felixa Damma poručili su javnosti da na to imaju pravo kako bi zaštitili Michaelovu privatnost. Informacije koje su ipak procurile kažu da Schumi ima limitiranu razinu svjesnosti, ne govori niti se može kretati, ali diše samostalno. No, to nikad neće biti i službeno potvrđeno.

Na dan kad se svijet sjeća jednog od najvećih vozača u povijesti Formule 1, a po brojkama daleko najuspješnijeg, preostaje nam tek prisjetiti se njegove sjajne karijere. U Formulu 1 došao je 1991. godine i u Belgiji nastupio za Jordan, da bi već na sljedećoj utrci prešao u Benetton s kojim je kasnije osvojio dva naslova prvaka. S Ferrarijem ih je uzeo još pet i zatim se umirovio 2006. godine, no i vratio utrkivanju 2010. godine. S Mercedesom nije ostvario niti jednu pobjedu i trajno se umirovio nakon tri sezone, ali je bio važan kotačić u stvaranju ekipe koja trenutno dominira Formulom 1.

Schumacher ima sedam naslova prvaka, 91 pobjedu u Formuli 1 uz 68 pole pozicija, 77 najbržih krugova u utrci te 155 pobjedničkih postolja. Rekordi koje će biti jako teško oboriti. Nastupio je na 306 utrka, a u većini je briljirao na stazi i pokazivao talent kojim se malotko u povijesti automobilizma mogao pohvaliti...