JUNAK 'KRALJEVA'

Dva pothvata Karima Benzeme; preskočio Realovu legendu i srušio rekord Lige prvaka: Nevjerojatno sam ponosan!

10.03.2022 u 08:54

Bionic
Reading

Real Madrid plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka, a najzaslužniji za preokret i trijumf 'Kraljevskog kluba' 3:1 protiv PSG-a bio je trostruki strijelac u španjolskoj momčadi Karim Benzema

Francuski napadač po tko zna koji puta je bacio u trans navijače španjolskog velikana. Godine mu ne mogu ništa! Iako je u jednom trenutku utakmice protiv PSG-a i šepao, tri puta je zatresao mrežu pariškog kluba i pritom srušio rekord Lige prvaka.

Naime, u dobi od 34 godine i 80 dana postao je najstariji igrač ovog natjecanja koji je zabio hat-trick, a rekord je uzeo od jednog drugog Francuza Oliviera Girouda.

No to nije bilo sve. Benzema je došao do broje od 309 golova u dresu Reala te je sada na trećem mjestu svih vremena Kraljevskog kluba. Preskočio je legendarnog Alfreda Di Stefana (308), a ispred njega su još Raul Gonzlaez (323) i Cristiano Ronaldo (450).

'Nevjerojatno sam ponosan što sam prestigao takvu pravu legendu. Ne mislim se tu zaustaviti. Bila je to jako teška utakmica, ali smo izgurali do kraja i zaslužili smo pobjedu i mjesto u sljedećem krugu', rekao je Benzema te dodao:

'Svaka utakmica Lige prvaka je uvijek teška i znali smo da PSG voli držati loptu. Krenuli smo snažno, stvarali šanse i onda primili gol, ali u drugom poluvremenu, pokazali smo veliku mentalnu snagu, izveli smo preokret.'

  • +25
Real Madrid - PSG, Liga prvaka, 9.3.2022. Izvor: EPA / Autor: Juanjo Martin

Navijači su bili sjajni…

'Želimo stalno vidjeti ovaj stadion s navijačima kao što su bili večeras. Trebali su nam i ova pobjeda je za njih. Izgubili smo prvu utakmicu i sada smo na poluvremenu gubili 1:0, ali nas je energija navijača tjerala dalje i dali smo sve što smo imali.'

Završnica je sezone, greške se skupo plaćaju.

'Svaka utakmica je za nas finale, i u LaLigi i u Ligi prvaka. Real Madrid je živ. Kad je pritisak, svaki igrač radi svoj posao i kada su navijači iza nas, možemo pobijediti svakoga', završio je Benzema.