PRILIKA U ZRAKU

Dva hrvatska 'trapista' među šest na Igrama!

05.08.2012 u 16:27

Bionic
Reading

Završen je prvi kvalifikacijski dan streljačkog natjecanja u disciplini Trap i oba hrvatska predstavnika nalaze se na pozicijama koje vode među najboljih šest i finalnu borbu za medalje

Nakon prvoga dana kvalifikacija u gađanju letećih meta (narodski rečeno, glinenih golubova) Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović nalaze se među petoricom strijelaca koja dijele drugo mjesto uoči završne faze kvalifikacija i samog finala koje će se održati u ponedjeljak.

Prvih 75 hitaca, koliko su 34 strijelca ispucala danas, bez greške je odradio samo Australac Michael Diamond, dok su 74 boda uhvatila još petorica, među kojima i oba hrvatska predstavnika.

U finale vodi prvih šest mjesta, a iza trenutno vodeće šestorke nalazi se sedam strijelaca sa 73 pogođene mete. Svaka greška se skupo plaća, ali i Glasnović i Cernogoraz su u London došli kao sudionici kruga pritajenih favorita i to imaju priliku pokazati u ponedjeljak. Pred njima je još 50 kvalifikacijskih metaka i ako obrane današnje pozicije, ispucat će i posljednjih 25 rundi nakon kojih će se znati osvajači medalja.

Poredak nakon 75 ispucanih metaka:

75 - Diamond
74 - Cernogoraz, Glasnović, Aldeehani, Fabbrizi, Bindrich
73 - Varga, Clamens, Al-Athba, Liptak, Serrano, Kostelecky, Košarev
...